Avo Keel on vähemalt praeguste tulemuste põhjal Eesti parim võrkpallitreener.
1. Pärnu on favoriit ka asjaosaliste endi arvates
Erinevalt mullusest hooajast on liigas üks selge favoriit - Pärnu Võrkpalliklubi. Kui varem olid Pärnu favoriidikoormast rääkinud kõrvaltvaatajad, siis tänasel pressikonverentsil ütlesid selle otse välja ka mitmete klubide peatreenerid. Avo Keelele ei paista tema meeskonna soosikuks nimetamine küll eriti meeldivat, ent tegelikult pole see ju midagi muud kui tunnustus hästi tehtud töö eest. Olgu Keel Tallinna Selveris või Pärnus, ikka on tema meeskond peamine või üks peamisi kullafavoriite.
Bigbank vs Riia Tehnikaülikool
2. Lätlane, kelle nimi tasub meelde jätta
Ei juhtu just tihti, et Eesti tippklubide treenerid jooksevad 20-aastasele välismängijale tormi. Ent täpselt selliseks kujunes olukord lätlasest nurgaründaja Aleksandrs Avdejevsiga. Mullu Riia Tehnikaülikooli võtmemängijaks kerkinud Läti koondislase kutsus esmalt Eestisse omale külla Pärnu loots Avo Keel, hiljem käis tal Lätis ise külas Tartu uus juhendaja Oliver Lüütsepp. Valik langes lõpuks Keele kasuks, mis annab lootust, et suvepealinnaklubil on eurosarjas üks tõsiselt hea käik juures. Tõsi, tänasel pressikonverentsil selgus, et Avdejevsil tekkis hiljuti põlveprobleem ja hooaja alguses teda ilmselt väljakul ei näe.
Oliver Lüütsepp
3. Tartu kaotas Tähe, kuid sai juurde kolm arvestatavat mängumeest
Tartu Bigbank kuulutas kevadel, et hooajal 2015/16 viiakse läbi ulatuslik noorenduskuur ning tulemustele ei mõelda. Õnneks saame sügisel ikkagi tõdeda, et meeskonnast lahkus vaid üks põhimees (Robert Täht), samas asemele tulid märkimisväärsed täiendused nii sidemängija (Ronald Järv) kui temporündaja (Meelis Kivisild) positsioonile. Lisaks registreeritakse peagi võistkonda ka brasiillasest nurgaründaja, kes on olnud klubi juures juba mitu kuud, ent hooaja esimestes mängudes kaasa ei löö, kuna vigastas ühes septembrikuises kontrollmängus tõsiselt kõhulihast.
4. TTÜ saatus endiselt lahtine
Pärast Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare rannavõrkpallile keskendumist langes TTÜ hoobilt medalipretendentide hulgast välja. Samas pole sugugi võimatu, et kevadel ollakse taas suures mängus sees. Oma sõna on siinkohal öelda klubi juhatusel, kes otsustab sel nädalal, kas Nõlvakule ja Tiisaarele tuuakse välismaalt asendused või mitte. Selge on aga see, et hooaja esimestes mängudes tuleb neil hakkama saada igal juhul ainult oma jõududega.
5. Kas Tiisaar ja Nõlvak naasevad kiiresti saalivõrkpalli juurde?
Tänasel pressikonverentsil ütlesid Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare rannavõrkpallile keskendumise kohta oma arvamuse välja nii Rakvere peatreener Urmas Tali kui pärnakate juhendaja Avo Keel. Mõlemad arvavad nimelt, et meie uus rannapaar on peagi liivalt tagasi saali kolinud. Vastuse sellele küsimusele annab vaid aeg.