Toona oli Eesti autsaider, nüüd aga lasub meil soosikukoorem. „Holland tundus igal juhul suur ja tugev,“ meenutas Toobal. „Samas Rootsi tase on varasemaga võrreldes oluliselt tõusnud. Nad said EM-valiksarja teises ringis alagrupis teise koha nagu meiegi. Järelikult neil on kvaliteeti.“

Hollandit võitis Eesti kodus 3:1 ja võõrsil 3:0. Milline skoor oleks rahuldav pühapäeval? „Kõige tähtsam oleks võita 3:0 või 3:1, selle tulemusega oleks hea minna korduskohtumisele Rootsi,“ lausus Toobal, keda on viimasel ajal veidi seganud reie nelipealihase kõõluse põletik. Täna hommikuse treeningu jättis koondise kapten vahele, kuid kinnitas, et pühapäeval on platsis ja annab endast parima.

Peatreener Gheorghe Cretu sõnul on Eesti koondisel pühapäeval Tondiraba jäähallis kell 16 algavas kohtumises vaid üks eesmärk: võit. Võimalusel kuivalt. Ta juhtis tähelepanu, et kui Rootsil on Marcus Nilssoni näol tugev liider, on ohtlikke mehi teisigi. „EM-valikmängudes on nad näidanud, et on kiired ja ohtlikud,“ lausus Cretu, kes algkoosseisu avaldada ei soovinud, kuid vihjas, et suuri üllatusi seal pole. „Ilmselt kõik juba teavad, kes platsile tulevad.“

Eeldatavasti on põhikoosseisus Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg.

Kreek, kes teisipäevasest kohtumisest Šveitsiga seljavaevuse tõttu loobus, kinnitas, et olukord on parem. „Selg jäi kangeks, aga sain abi ja nüüd on olukord parem. Päris 100 protsenti veel mitte, aga võib-olla homme-ülehomme juba on 100,“ rääkis Kreek.

Vaata ka videointervjuud Kreegiga!