Matš algas Selveri meeskonnale kurjakuulutavalt. Rakvere spurtis Kevin Saare hea tegutsemise najal ette 6:1 ja seisul 13:4 oli kodumeeskonna peatreener Rainer Vassiljev kulutanud ära mõlemad mõttepausid, kirjutab volley.ee. Lääne-Virumaa meeskonnal õnnestus vahe korraks ka 11-punktiliseks käristada, ent geimi lõpuks jõudis Selver kuue punkti kaugusele. "Me ei saanud alguses oma mängu käima. Arvan, et hakkasime natukene käppa väristama. Vastuvõtt oli ka kehv ja me ei suutnud olukordi ära lahendada. Esimese geimi lõpus hakkas aga tunnetus sisse tulema ja meie mäng paranes," lausus kohtumise lõpuks 14 punkti toonud Selveri nurgaründaja Karli Allik. Avageimis oli Selveri vastuvõtuprotsent tõesti nadi (33,3), Rakvere näitaja oli 58,8 protsenti.

Esimeses geimis toimus aga ka üks taktikaline vangerdus, mis osutus matši lõppseisu suhtes väga oluliseks. Nimelt vangerdas Vassiljev kümnepunktilises kaotusseisus nii sidemängijate kui ka diagonaalründajate osakonnas, saates Lincoln Williamsi ja Tauno Lipu asemel väljakule Oliver Orava ja Andres Toobali. Kohtumise lõpuks oli Orav 19 punktiga võitjate resultatiivseim.

Teises geimis asus Selver küll 11:6 juhtima, ent Rakvere meeskond ei lasknud ennast heidutada ja jõudis seisul 16:16 viigini. Otsustavatel hetkedel jätsid mõlemad meeskonnad realiseerimata ühe geimpalli, teisel juhul Selver enam ei vääratanud ja Karli Allik lõi palli vastaste blokist auti seisuks 27:25.

Kolmandas ja neljandas geimis oli õhus kohti, kus Rakvere oleks võinud murduda, ent meeskond nõelus pidevalt kolme-neljapunktilisi kaotusseise tasa ja valmistas oma visa vastupanuga vastastele peavalu. Rünnakul tegutses resultatiivselt pikalt põlvetraumaga eemal olnud Siim Põlluäär, kes leidis ikka ja jälle väljakul tühja koha või suunas palle vastaste blokist auti. Ise ei suutnud Lääne-Virumaa meeskond aga otsustavat eduspurti teha, kuna neljanda geimi tasavägises keskosas eksiti järjepanu pallingul (matši peale kogunes neil 20 serviviga, Selveril 11). Nii panigi Selver lõpuks oma paremuse maksma ja võitis ligi kaks tundi kestnud matši viimase geimi 25:21.

Rakvere resultatiivseimad olid 15-ga plussi jäänud Tanel Uusküla, kes tõi 20 punkti, ja Kevin Saar, kelle saldosse kogunes 15 punkti. Seeria suundub nüüd tagasi Lääne-Virumaale, kus neljapäeval toimub neljas mäng. Rakvere võidu korral selgitab finalisti pühapäeval Tallinnas toimuv matš.

Veel enne saab aga selgeks, kas koduvõistkonnad võtavad poolfinaalis ka seitsmenda järjestikuse võidu, kui TTÜ võõrustab kolmapäeval kell 19:00 kodusaalis Pärnu Võrkpalliklubi.

Mäng täispikkuses:
Rakvere võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali kommentaar:
Selver Tallinna peatreener Rainer Vassiljevi kommentaar: