Oliver Lüütsepa juhendatav koondis jäi matši alguses kohe raskesse seisu. Avageimis oldi esimeseks tehniliseks mõttepausiks taga 2:8 ja teiseks 8:16. Pärast seda geim võrdsustus ja Kreeka noppis lõpuks 25:18 võidu. Teises geimis olid Eesti noormehed alguses taas suurelt taga, jäädes vastastest maha 3:10. Järgnes aga 10:3 spurt. Pärast seda suutis Kreeka paraku siiski paaripunktilise edu haarata ja hoidis seda lõpuni. Eesti noormehed jõudsid veel seisuni 22:23, ent enamaks jaksu polnud.

Seejärel toimus aga matšis pööre. Kolmas geim pakkus ülimalt tasavägise alguse, ent seisult 9:9 tegi meie koondis 8:1 spurdi ja läinud ta oligi. Neljas geim oli matši tasavägiseim. Eesti juhtis 17:15, ent kreeklased pääsesid ette nii 18:17 kui ka 19:18. Seejärel vastasime aga 3:0 minispurdiga ja viigistasime kohtumise seisu lõpuks 25:21 eduga.

Viies geim möödus juba täielikult Eesti kontrolli all. Tablool olid edunumbrid 3:1, 5:2, 8:3, 11:4 ja lõpuks 15:8.

"Alguses olime väga närvis ja meil ei olnud enesekindlust, aga mängu edenedes hakkasime aina paremini mängima. Kindlasti andis võit meile edasist turniiri silmas pidades kõvasti enesekindlust," lausus Tamur Viidalepp kohtumise järel.

Matši statistikat vaadates olid meie noormehed selgelt paremad blokis, millega koguti 16 punkti, kreeklaste üheksa vastu. Koguni kuus punkti tõi sulustamisega Kristo Karp. Meie parimatena tõid Markus Uuskari 18 ja Stefan Kaibald 17 punkti. Kreeklaste veduriks oli Kyriakos Spyriounis 25-ga.

Täna kohtuvad G-alagrupis Serbia ja Valgevene, meie noormehed on taas võistlustules laupäeval, kui Eesti aja järgi kell 21:00 mängitakse Serbiaga. Küll alustab täna EM-valiksarja aga meie neidude U19 koondis, kes läheb kell 16:30 Sofias vastamisi Bulgaariaga.

Eesti ja Kreeka matši tipphetked: