Eesti koondise jaoks on tegemist esimese ettevalmistava turniiriga enne Euroopa meistrivõistluste valiksarja 2. ringi, mis saab alguse septembri keskel. Peamisteks eesmärkideks on oma mängu leidmine ja koostöö lihvimine, niipalju kui võimalik, kirjutab volley.ee.

Koondislased on kõvasti trenni teinud ja nüüd on vaja leida ühine hingamine ka palliplatsil. Väga palju naiskond täies koosseisus nädalavahetusel võistelda siiski ei saa, sest Kohila klubi eest mängivad turniiril neli koondislast. Seega saavad kõik teised rohkem pingutada ja ennast treeneritele veelkord tõestada. Täiskoosseisuga peab Eesti koondis turniiri viimase mängu Läti koondise vastu.

Kahjuks ei esinda sellel sügisel Eesti värve Polina Bratuhhina-Pitou, kes kevadel toimunud EM-valiktsükli esimeses ringis oli Eesti koondise üks võtmemängijaid ja liidreid. Polina otsustas hetkel võrkpalliga lõpparve teha ja suunduda teistele alualadele. Loodetavasti leiab ta endale siiski sobiliku võistkonna ja jätkab võrkpalliga.

Samuti jääb sügisel koondise tegemistest eemale kevadel naiskonda aidanud Anna Kajalina.

Eesti koondise koosseis on nähtav SIIN. U-18 koondis mängib Kohilas järgnevas koosseisus: Triin Liivaru, Kethe Ana Põldma (Pärnu SK), Emma Marie Nõmm, Annika Holland (Pärnu SK), Maria Säästla (SK Tats), Jade Šadeiko (SK Duo), Kaisa Siiman (Keila), Johanna Maar (SK Tats) ja Kädi Peterson (Pärnu SK).