Võrkpallurid esitasid kultuuriministeeriumile taotluse 265 000 eurole.

Rahandusministeerium põhjendas vastuseisu taotlusele asjaoluga, et selle rahuldamine looks olukorra, kus ühte spordiala eelistatakse teistele.

Kultuuriminister Indrek Saar kommenteeris positiivset otsust, öeldes, et Kultuuriuministeeriumi põhjalikud selgitused andsid positiivse tulemuse. "Mul on hea meel, et Eesti meeste võrkpallikoondisel on nüüd piisav eelarve, et esindada väärikalt Eesti riiki Euroopa meistrivõistlustel," lausus Saar.

Eesti võrkpall on pääsenud EM finaalturniirile kolm korda, aastatel 2009, 2011 ja 2015. "Tahan kogu südamest tunnustada head tööd ja suurepärast tulemust, mis on Eesti viinud meeste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaali. Sel aastal on harukordne ajalooline olukord Eesti spordis, kuna koguni kaks võistkondlikku sportmänguala on EM finaalis samal aastal, millest tulenevalt me valitsuse reservist ka lisarahastust taotlesime," lisas minister.

Vabariigi Valitsuse reservist toetuse eraldamine on vajalik, et tagada võistkonnale ettevalmistus edukaks Eesti esindamiseks Euroopa meistrivõistlustel. Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna programm koosneb tänavu kolmest suuremast võistlusest, millele eelneb ettevalmistusperiood. Ettevalmistus hõlmab nii treeninglaagreid, sõprusmänge nii Eestis kui välismaal, vajalike taustajõudude kaasamist, varustust, transporti ning mängijate ja treenerite töötasusid ning päevarahasid.

Euroopa meistrivõistlused toimuvad 9.-18. oktoobril Itaalias ja Bulgaarias.