Pärnu võitis Challenge Cupi 1/16-finaali avamängu esimese geimi Kaposvari Fino vastu 26 : 24, kuid kaotas järgmised 23 : 25, 23 : 25, 21 : 25. „Meie mäng kõigub kõvasti. Nemad on jälle selline riskeeriv võistkond. Mäng võinuks lõppeda nii 0 : 3 kaotuse kui ka 3 : 0 võiduga,“ tõdes Pärnu juhendaja Avo Keel, kelle sõnul oli platsil palju lihtsaid vigu ja olukordade valesti mõistmist. „Sel aastal oleme teinud palju oma vigu. Selge, et mina pean kõvasti järele mõtlema. Miks see nii on? Kas ma teen valesid asju või treenime valesti või… Me treenime küll elemente, millega on probleeme, aga ikka ei omanda neid sellisel määral, et see mängupildis kajastuks.“

Hindrek Pulk tõi Pärnule 20 punkti (kasutegur +11), Timo Tammemaa lisas 12 (+3), Taavet Leppik 11 (+5), Martti Keel 5 (+1), Jaanus Nõmmsalu 5 (-1), Andrus Raadik 5 (0) ja Tamar Nassar 4 (0).

Kui teistes elementides oldi ungarlastest grammikese paremad, siis pallingus jäädi kõvasti alla. Fino lõi 11 ässa ja tegi 8 viga, Pärnu 5 ässa ja 20 viga. „Me kõigume kõvasti,“ kordas Keel. „Sisuliselt kõik mehed tegid kaks serviviga, mida pole nelja geimi peale palju. Vaid Martti Keel ja Tammemaa tegid rohkem – neli ja seitse. Eks selle peale need geimide lõpud läksidki.“

Harjumatult madala lae (umbes seitsme meetri kõrgune) taha ei tahtnud Keel pugeda. „Saal oli nende jaoks sama madal, lihtsalt nad olid rohkem mänginud siin. Enda lohutuseks võib ju öelda, et ju see natuke kammitses ja tegi ettevaatlikuks. Samas ma ei oska öelda, kas lakke läinud palle oli rohkem meie või nende poolel,“ lausus Keel.

Pärnu võitis avageimi 26:24. Kusjuures tänu Taavet Leppiku rünnakule ja Hindrek Pulga heale servile tuldi välja kaotusseisust 23:24. "Pärnu mäng on ebastabiilne, pole veel kohanetud võõra saali madala laega, tugevasti seisab Kaposvari seljataga ka häälekas publik," kirjeldas saalis viibinud Pärnu tegevjuht Reio Tilk.

Teise geimi võitis Kaposvar 25:23. "Meil jäi endal otsustavusest puudu," tõdes Tilk. "Vastane pole papist ka, nad riskivad ja vahel õnnestuvad. Meil on vastuvõtt kehvem."

Ka kolmanda geimis võitsid võõrustajad 25:23. Pärnu oli terve geimi tagaajaja rollis, kuid suutis vahe lõpuks minimaalseks mängida. Kolmandas geimis tuli ebakindlalt tegutsenud Jaanus Nõmmsalu asemel platsile Andrus Raadik, kuid temagi jäi vastuvõtul jänni.

Neljas geim oli juba agoonia, vahepeal juba üheksa punktiga taga olnud Pärnu kaotas selle 21:25 ja mängu 1:3.

Korduskohtumine peetakse Pärnus 17. detsembris, Avo Keele hoolealused peavad edasipääsemiseks võitma 3:0 või 3:1 ning seejärel paremad olema ka kuldses geimis.

ENNE MÄNGU

Teatavasti alustas Pärnu VK euroteed aste kõrgemal CEV Cupil, kuid jäi avaringis alla kuulsale Pireuse Olympiakosele ja kukkus nõrgemasse sarja. Ungarlased said samal ajal Challenge Cupi eelringis 3:2 ja 3:1 jagu Horvaatia võistkonnast Kaštela Mladost Marina.

Pärnu koosseisu vaadates on nii häid kui ka halbu uudiseid. Hea on see, et meeskonna kapten Andrus Raadik on varbaluumurrust taastunud. Halb aga see, et sidemängija Markkus Keelel on olnud viimasel ajal probleeme seljaga. „Lennukist on ta igatahes maha tulnud, loodetavasti on Markkus kolmapäeval mängukõlblik,” sõnas peatreener Avo Keel.

Edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes, korduskohtumine peetakse 17. detsembril Pärnus.