Rikbergi kahjuks rääkis vanus, pealegi on selle positsiooni mängijatel kõige keerulisem välisklubisse saada, Eesti kaitseekspertidest on varem vaid Sten Esna pallinud Prantsusmaa meistriliigas. Ometi sai ta unistus teoks. Klubi senine libero Julien Lemay siirdub Prantsusmaale, temast saab Martti Juhkami tiimikaaslane Tourcoing’is.

"Olen väga rõõmus! Saan rutiinist välja ja end proovile panna," ütles Rikberg Delfile. "Võimalus tekkis Gianni (Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu - M. R.) kaudu. Ta andis agentidele teada, et tahan välja minna. Tekkis paar võimalust veel, üks huviline oli Soome klubi Kokkola Tiikerit, aga need polnud kindlad asjad. Meneni puhul oli konkreetne pakkumine laual ja otsustasin kiiresti. Öösel saadeti leping, hommikul kirjutasin alla."

Mullu tuli Menen Belgia liigas viiendaks, uuel hooajal soovitakse teha samm edasi ja jõuda esikolmikusse. Ühtlasi peaks klubi osalema ka eurosarjas. Juba varem on Rikberg Delfile antud intervjuus tunnistanud, et Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu andis talle uue hingamise ja nõnda tekkis tal unistus lõpetada pikk karjäär välismaal. "Muidugi olen põnevil, see on uus kogemus. Tartu oli tuttav ja turvaline. Karjääri alguses ei oleks küll osanud ette kujutada, et mängin 16 aastat samas meeskonnas ja alles siis vahetan klubi. Eks olengi hiline avaneja. Kui olin 20ndate alguses, ei olnud mul vajalikku taset. Siis tekkis pere ja töö. Belgiasse lähen üksinda, aga loomulikult rääkisin kodus enne asjad läbi ja mul oli roheline tuli minekuks olemas. Muidu poleks seda otsust vastu võtnud. Hea, et uus meeskond on piisavalt lähedal, kooli vaheaegadel saab perekond mulle külla tulla," rääkis Rikberg.

Ta tunnistas, et väikese tõuke lahkumiseks andis ka Tartu Bigbanki ebaõnnestunud hooaeg. "Kui oleksime kolm tiitlit võitnud ja eurosarja mänginud, siis poleks ma ilmselt kuskile läinud," nentis Eesti lühim tippvõrkpallur.

Aastal 2015 tegime mängijate hulgas küsitluse, et panna Euroopa võrkpalliliigad järjestusse. Toona asetati Belgia meistriliiga kõrgele seitsmendale kohale, paremaks hinnati tase Venemaal, Itaalias, Poolas, Türgis, Prantsusmaal ja Saksamaal.

Videointervjuu Oliver Vennoga:
Videointervjuu Robert Tähega:
Videointervjuu Andrus Raadikuga: