"Minu tegemised on vaikselt paika loksunud ja mängijad on mängujoonise suutnud väljakul ellu viia," sõnab meeskonna peatreener Urmas Tali, kes võttis Aigor Kaibaldilt töö üle novembri alguses. Ta lisab, et kasuks tuli ka detsembri teine pool, kui saadi keskenduda rahulikult treenimisele ja koostöö lihvimisele.

Tali sõnul võtavad Schenker liiga tugevamad meeskonnad mänge nendega vahel ka liiga kergelt. "See on tihti tagumise poole klubide eelis, et paljuski oleneb mängu saatus sellest, kuidas favoriidid peale tulevad. Taseme ja oskuste vahe pole aga siin nii suur, et iga esitusega nõrgematest jagu saadaks," tõdeb Tali.

Meeskonna liidriks on viimaste nädalate jooksul kerkinud Kuuba nurgaründaja Reidel Alfonso Gonzalez Toiranil. Tõsi, Rakverre saabus ta juba mitu kuud tagasi, ent õige mänguhoo on leidnud alles nüüd.

"Ta mängis eelmisel aastal Liibanonis ning enda sõnul tegi 2-3 korda nädalas üksi trenni ka hiljem, pärast liiga lõppu, aga see pole ikkagi see, kui treenida koos võistkonnaga kogu aeg. Alguses ei tulnud temalt seetõttu ka midagi, aga nüüd julgeb side talle rohkem tõsteid anda juba ja ka mees ise on tegemas seda, mis eesmärgil me ta meeskonda võtsime."

Tali tõdeb, et kuigi jaanuaris on Schenker liigas 12 võimalikust punktist suisa 11 võetud, pole tabelis seitsmendast kohast kõrgemale ronimine kerge. "See, et me veel näiteks viiendaks tõuseksime, on ebareaalne - siis peaks tõesti kõik kokku langema," leiab Tali. Esiviisik ongi selgelt ülejäänutest eraldunud ning Rakveret lahutab viiendal kohal paiknevast Riia Tehnikaülikoolist 13 punkti.

Juba täna kell 19 kohtub Rakvere Kuressaares Schenker liiga liidri Tallinna Selveriga. Delfi TV teeb mängust otseülekande.