Reedel, 1. juulil läheb koondis poolfinaalis vastamisi võõrustajatega. Kohtumine algab kell 18.00. Kuigi Bulgaaria kuulub Euroopa absoluutsesse tippu, ei mängi meeskond Euroopa liigas oma tugevaimas rivistuses. Neile ei annaks sarja võit ühtlasi ka pääsu Maailmaliigasse, kuna nende koondis seal juba osaleb. Seega on seis sarnane mullusega, kui olime Euroopa liigas kolmel korral vastamisi Poola B-koondisega.

Eesti läbis alagrupifaasi kuue võiduga kuuest mängust – tasavägiseimaks osutus viimane matš Valgevenega, kus 3:2 edu röövis meilt ka ühe punkti. Teises alagrupis mänginud Bulgaaria kogus neli võitu, jäädes nii kodus kui võõrsil 1:3 alla Makedooniale. Just meie „vanad tuttavad” Balkanilt tegid A-alagrupis puhta töö ja lähevad reedel kell 15.00 startivas esimeses poolfinaalis teist aastat järjest püüdma Euroopa liiga finaali kohta. Nende vastaseks on ajaloos esmakordselt nii kõrgele jõudnud Austria.

Poolfinaalides kaotanud meeskonnad selgitavad laupäeval, 2. juulil kell 15.00 algavas mängus Euroopa liiga kolmanda koha omaniku. Euroopa liiga finaal algab laupäeval kell 18.00 ja selle võitja tagab järgmiseks hooajaks koha astme võrra kõrgemale ehk Maailmaliigasse.

Rahvusmeeskonna koosseis:

Sidemängijad: Andres Toobal, Kert Toobal

Nurgaründajad: Karli Allik, Keith Pupart, Rauno Tamme, Robert Täht

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno

Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Kevin Soo

Liberod: Denis Losnikov, Rait Rikberg

Peatreener: Gheorghe Crețu

Treener: Rainer Vassiljev

ÜKE treener: Mirko Fasini

Füsioterapeut: Siret Kalbus

Statistik: Alar Rikberg

Mänedžer: Mihkel Sagar