„Enne mängu ei osanud kuidagi arvata, et võidame 3:0,“ tunnistas 17 punktiga üleväljameheks tõusnud Tartu nurgaründaja Robert Täht. „Meie mängisime hästi, hoidsime oma joont lõpuni. Mingi hetk polnud neil enam juurde panna. Neil oli Schenkeri liigas hästi läinud – pikk võiduseeria ja põhiturniiri võit –, mingil hetkel see pidigi katkema.“

Bigbanki juhendaja Andrei Ojamets saatis hoolealused platsile omapärase mõttega: „Ütlesin mängijatele, et seis on võrdne. Et see on nagu suusatamises või pikamaajooksus, kus keegi võib küll terve distantsi juhtida, kuid targemad tulevad lõpuks vedajate tuulest välja.“

21 tõstest 13 (62%) punktiks löönud Tähe kõrval tegi hiilgava esituse ka Tartu temporündaja Henri Treial, kes kogus 12 punkti (+8) ja säras 5 blokipunktiga. „Treial mängis väga hästi. Libero Rait Rikberg tõi fantastilisi palle üles. Kiita tuleb ka noort sidemängijat Robert Viiberit, kes tähtsas mängus rahu säilitas,“ kiitis Ojamets hoolealuseid.

TTÜ liider jäi miinusesse

Tartu võiduvõtmeks oli TTÜ brasiillasest diagonaalründaja Daniel Macieli nullimine – liiga paremuselt teine skoorija tõi täna küll 14 punkti (rünnak 38%), kuid tema kasutegur oli -4. Viiel korral püüti ta blokiga kinni, lisaks eksis mees ise rünnakul 10 (!) korda. TTÜ nurgaründaja Kirill Krasnjevski sai rünnakul korralikult hakkama (14 punkti; +10), kuid temal polnud hea päev servi vastuvõtul. „Eks kui Danni natuke kõigub, on meil kohe väga raske,“ tõdes TTÜ loots Janis Sirelpuu. „Esimeses geimis oli meil võiduvõimalus, ka teises püsisime päris pikalt mängus. Mis seal ikka – Tartu mängis hästi, rabelesid kõvasti kaitses ja nende blokk toimis hästi (Tartu sai blokist 10 punkti, TTÜ 3 – M. R.),“ andis ta võitjatele au.

Teises poolfinaalis lähevad täna kell 19 vastamisi Tallinna Selver ja Pärnu VK. Tartlastel finaalivastase suhtes erilisi eelistusi pole. „Seal tuleb samamoodi julgelt peale minna ja täiega lõpuni välja,“ rääkis Täht homsele mõeldes.

Veel natuke statistikat. Tartu oli oluliselt parem servi vastuvõtul (68% vs 52%), rünnak oli õnnestumiste osas enamvähem võrdne (45% vs 43%), kuid oma eksimusi tegi Bigbank 7, TTÜ 14. Oluline vahe avaldus aga servijoonel, kus tartlased lõid 6 ässa, TTÜ kõigest ühe. STATISTIKA.