Nii olemegi võrkpalliliidu koostatava statistika abil pannud ritta Schenker liigas mängivate Eesti klubide senised efektiivsemad mängijad (+/- süsteemis):

1. Lincoln Williams (Tallinna Selver) 183 punkti (+97) 17 ässa, 16 blokki, rünnak 43,86%

Pole kahtlustki, et 21-aastase Williamsi näol on tegemist ühe Eesti klubide viimaste aastate õnnestunuma leiuga. Muide, austraallasele pakkus suvel lepingut ka Prantsuse parim klubi Tours, ent Williams eelistas pingil istumisele pidevat mängupraktika saamist ja otsustas hoopis Selveriga liituda. Rahaliselt olid Eesti ja Prantsuse klubide pakkumised seejuures sarnased.

Ühele heale diagonaalründajale omaselt suudab Williams tänu oma kõrgele ja võimsale rünnakule mängida tihti üle ka kolmese bloki. Selveri treener Rainer Vassiljev on aidanud mõne kuuga ka Williamsi ründearsenali laiendada, mis teeb temast varasemast veelgi ettearvamatu mängumehe.

2. Robert Täht (Tartu Bigbank) 151 punkti (+81) 25 ässa, 9 blokki, rünnak 49,5%

Erinevalt meeskonnakaaslasest ja heast sõbrast Renee Teppanist otsustas Täht ka selleks hooajaks kodumaale mängima jääda - peamiseks mõjutajaks oli seejuures tartlaste taasliitumine eurosarjaga - , olgugi, et oma taseme poolest võiks ta mängida juba mõnes täiesti arvestatavas välisklubis. Tähe tugevusteks on jätkuvalt kiired rünnakud, tugev serv ja meeskonna sütitamine. Hetkel selgelt parim Eesti klubides mängiv nurgaründaja.

3. Daniel Maciel (TTÜ) 164 punkti (+65) 8 ässa, 24 blokki, rünnak 34,03%

Schenker liiga superkarika mängudel, kus siinne publik esmakordselt brasiillast tegutsemas nägi, avaldas Maciel kõigile asjaosalistele muljet. Facebooki kaudu ise TTÜ peatreeneri Janis Sirelpuuga ühendust võtnud diagonaalründaja esitused on ka hilisemates mängudes olnud head, kuid ehk mitte päris nii säravad kui superkarikas. Tõrvatilk meepotti oli kahtlemata karikavõistluste veerandfinaali avakohtumine Selveriga, kus Maciel lõi 26 tõstest kuus otse auti ja eksis 11 servist suisa viiel.

4. Hindrek Pulk (Pärnu Võrkpalliklubi) 112 punkti (+56) 10 ässa, 12 blokki, rünnak 37,84%

Mullu paljudele üllatusena Eesti - Läti ühisliiga põhiturniiri resultatiivseimaks mängijaks kerkinud Hindrek Pulk pole Pärnus ehk leidnud veel sellist kindlust, nagu mullu Selveris, ent sellel on ka omad põhjused. Kevadel vahetult enne finaalseeria teist mängu treeningul tõsise põlvevigastuse saanud Pulk jõudis mänguvormi alles vahetult enne hooaja algust, hiljem on teda kimbutanud ka külmetushaigus. Saarlane on diagonaalründaja kohta küll lühike (193 cm), ent hea hüppevõime, tugev serv ja mitmemehelise bloki vastu rünnakute kõrge protsendiga realiseerimine on kompenseerinud väikese kasvuga seonduvad puudujäägid.

5. Rauno Tamme (Rakvere Võrkpalliklubi) 116 punkti (+46) 4 ässa, 13 blokki, rünnak 38.69% 

22-aastane Tamme on juba kolmandat hooaega Rakveres vajalik mängumees, ent esmakordselt edestab Kadrinast pärit nurgaründaja punktitabelis kõiki meeskonnakaaslasi. Huvitaval kombel pole Eesti tippklubides end veel proovile saanud panna.

6. Siim Ennemuist (TTÜ) 73 punkti (+45) 7 ässa, 28 blokki, rünnak 48.53%

Ennemuist on küll "alles" teine saarlane tabelis, ent see-eest selgelt esimene temporündaja. Järgmisel nädalal 25. sünnipäeva tähistav mängumees on teinud hooajale stabiilselt hea alguse, kirsiks tordil oktoobri lõpus peetud mäng Pärnuga, kus Ennemuist tõi üleplatsimehena 18 silma. Ennemuisti suureks tugevuseks on hea blokk, millele aitavad kaasa kiired jalad ja kiire mõtlemine.