Finaalvõistlusele pääseb FIVB edetabeli alusel 32 Euroopa parimat mees- ja naispaari. Eesti meeste esipaaril Kusti Nõlvakul ja Mart Tiisaarel on võimalus pääseda finaalvõistlusele üksnes Wild Cardi ehk kutsega. Eesti Võrkpalli Liit on teada andnud, et Nõlvak ja Tiisaar kasutavad seda võimalust kindlasti. Wild Cardi saajad, kolm mees- ja kolm naispaari, selguvad juuli lõpus, kui saab selgeks ka lõplik võistkondade nimekiri ning alagruppide jaotus.

Võrkpalliliidu rannavolle projektijuht Urmas Piik avaldas lootust, et Nõlvak ja Tiisaar pääsevad Wild Cardiga siiski EMile ning saavad seal ennast proovile panna. “Mardi ja Kusti hetkevorm on paljulubav – Eesti paari tase liigub aasta-aastalt ülespoole ning maailma tipp pole enam kaugel.” Piik lisab, et Eesti paari osalemine EMi finaalturniiril tekitaks kindlasti ka Eesti rannavollesõprade seas võistluse vastu enam huvi ja annaks spordialale rohkem kõlapinda.

Piigiga nõustub ka Rivo Vesik, kelle sõnul on Nõlvak ja Tiisaar suutelised mängima ennast EMil esikümnesse ja võimalik, et ka kõrgemale. Vesik, kes osaleb Jurmala EM-finaalturniiril Venemaa koondise teise treenerina, lisab, et Lätis toimuv EM on korralduse ja võistkondade poolest tipptasemel võistlus. “Kui vaadata Rio olümpiamängude esiviisikut, siis kolm neist olid Euroopa paarid.”

Vesik toob võistluse favoriitidena välja Itaalia paari Nicolai-Lupo, Brouwer-Meeuwseni Hollandist ja Poola tiimi Kantor-Losiak. Medalivõitlusesse võivad endise tippvõrkpalluri hinnangul sekkuda ka korraldajamaa Läti tiim Samoilovs-Šmēdiņš ja Vesiku juhendatavad Stoyanovski-Yarzutkin ning Liamin-Krasilnikov Venemaalt. “Euroopa paaride tase on viimastel aastatel väga võrdseks läinud, seega võitjat on tegelikult võimatu ette ennustada; finaali võib pääseda ka hoopis mõni teine tiim. Igal juhul tõotab tulla pingeline ja tasavägine võistlus,” kommenteeris Vesik Lätis toimuvat finaali.

Euroopa meistrivõistluste finaaliks rajatakse Jurmala randa rannavõrkpallikompleks koos kuue rannavõrkpalliväljakuga – neli võistlus- ja kaks soojendusväljakut. Kokku peetakse väljakutel viie päeva jooksul 144 mängu; tribüünidele mahub võistlustele kaasa elama ligi 3000 pealtvaatajat.

Finaalturniir algab 16. ja 17. augustil alagrupimängudega. Reedel, 18. augustil toimuvad valikmängud ja kaheksandikfinaalid; laupäeval kohtuvad poolfinalistid ning pühapäeval on naiste ja meeste finaalid. Kõigile alagrupimängudele on pealvaatajatele sissepääs tasuta.

Finaalvõistluse pileteid saab juba soetada aadressilt www.bezrindas.lv. Valikmängude ning kaheksandikfinaalide pääsmed tulevad müüki hinnaga 10 eurot. Laupäevaseid poolfinaale saab vaatama 15 euroga ning finaalmatši pileti eest tuleb välja käia 20 eurot. Lisaks on võimalik soetada kahe päeva pääse 18. ja 19. augustiks, mis maksab 15 eurot. Soodustuse saamiseks tuleks piletit ostes märkida kood: JurmalaBeachVolley. Soodustusega fännipileteid tuleb müüki 300.

CEV rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaal kuulub Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni (FIVB) 2017. aasta ametlikku rannavõrkpallikalendrisse ja rahvusvahelisse turniiride süsteemi. CEV rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaali korraldab Läti Võrkpalliföderatsioon koos Läti riigi ja Jurmala omavalitsusega.