Võistkondade suurim erinevus oli rünnakul, kus tartlased realiseerisid 55,8 protsenti tõstetest ja valitsev Eesti meistermeeskond 37,7, kirjutab volley.ee. Eriti võimsas hoos olid temporündajad. Meelis Kivisild lõi kuuest tõstest punktiks viis (83,3 protsenti) ja Mart Naaber kaheksast kuus (75 protsenti). Väga korralikult realiseeris võimalusi ka Bradley Robert Gunter, kelle 30 katsest tõid punkti 17 (56,7).

"Teadsime, et rünnakuga nad meid täna suutelised võitma ei ole. Hoidsime omavead kontrolli all ja meie blokk ning kaitse toimisid," sõnas tartlaste juhendaja Oliver Lüütsepp. Bigbank eksis kohtumise jooksul vaid kolmel rünnakul ja lõi blokki viis palli, Selveri mõlemad näitajad olid kaheksa.

"Tartu mängis täna paremini ja otsustavaks sai üldmäng. Rünnaku kõrval oli bloki-kaitse koostöö Tartul täna samuti selgelt parem. Meil oli ka blokipuuteid, ent pallid lendasid sealt auti või ei läinud sinna, kus kaitsja oli. Neil kuulas pall paremini sõna. Ja hiljem hakkasime ise palle auti lööma," nentis Selveri juhendaja Rainer Vassiljev.

Oma osa mängisid ka haigused. Oliver Orav proovis avageimi, ent ei löönud ühtegi kaheksast tõstest maha. "Pärast esimest geimi ta ütles mulle, et ei jaksa enam," sõnas Vassiljev. Haigusega on viimastel päevadel kimpus olnud ka Selveri põhipommitaja Lincoln Williams.

Ühtlasi sai Tartu ka revanši karikavõistluste poolfinaali kaotuse eest. Seal võitsid mõlemad meeskonnad ühe kohtumise, ent kuldne geim viis 29. detsembril toimuvasse esikohamängu Selveri. "Seda teemat täna ei olnud. Tahtsime lihtsalt väga head mängu mängida ja ilusat seeriat pikendada," lausus Lüütsepp.