Kaks esimest geimi kuulusid Eestile üsna kindlalt. Avageimis oli meie meeste ründeefektiivsus 60 protsenti. Eriti hoos oli Renee Teppan, kes lõi kaheksast tõstest punktiks seitse. See oli aga alles soojendus teisele geimile, kus Eesti meeskonna samas statistikalahtris ilutses harvanähtav number 77! Kahe esimese geimiga lõime 37 tõstest punktiks 26 ja eksisime vaid kahel (!) rünnakul, kirjutab volley.ee.

Kolmas geim oli kohtumise tasavägiseim. Taanlased suutsid meid oma serviga suruda ja juhtisid nii 10:6, 13:8 kui ka 18:15. Siis kasutas Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Crețu oma teist mõtteaega ja Eesti viigistas seisu. Taanlased pääsesid küll veel 22:21 ette, ent siis tegime otsustava spurdi ja võitsime kohtumise Henri Treiali ründelöögist 25:23.

"Kolmandas geimis taanlased vangerdasid vastuvõtjatega ja meie mängisime natukene lohakamalt kui varem. Ega palju pole vajagi," lausus mängu järel Eesti koondise kapten Kert Toobal. "Samas on mul väga hea meel, et sellised kolmandad geimid, kus oleme veel ka 16 punkti peal paari-kolmepunktilises kaotusseisus, hakkavad aina enam meie kasuks pöörduma. Suudame sellistes olukordades külma pead säilitada ja oma mängu mängida," lisas ta.

Taani koondise loots Mikael Trolle tõdes, et ootaski tänasest matšist rasket lahingut, kuna vastas oli ikkagi alagrupi kõige tugevam meeskond ja seda veel koduväljakul. "Eestil olid väljakul mõni mängija, kes tavaliselt platsile ei pääse aga see tähendas, et nad tahtsid treenerile muljet avaldada ja pingutasid sellevõrra rohkem. Meil oli kõige rohkem probleeme blokiga, aga Eesti sidemängija Kert Toobal oli väga hea ja harutas terve mängu jooksul meie kaitse lahti," lausus taanlaste juhendaja.

Eesti parimatena tõid 15 punkti nii Renee Teppan kui Robert Täht. Esimene neist jäi 11-ga ja teine üheksaga plussi. Rünnakuprotsendid olid meie parimatel vastavalt 65 ja 58. Terve meeskonna näitaja oli 62, taanlastel 38. Vastuvõtul jäime külalistele alla 42-50, ent blokis said taanlased vaid ühe punkti, meie aga kümme. Neist kolm läksid Tähe arvele.

Sel nädalal andis Crețu puhkust diagonaalründaja Oliver Vennole, nurgaründaja Martti Juhkamile, libero Rait Rikbergile ja kohtumistes Austriaga kaptenirolli täitnud temporündaja Ardo Kreegile.

Homme kohtub Eesti Tondiraba spordihoones uuesti Taaniga. Kell 20.00 algavat mängu kommenteerivad Delfis Karl Rinaldo ja Andres Toobal.

Tänase mängu detailset statistikat on huvilistel võimalik uudistada SIIT.

Eesti koondise koosseis täna ja homme:

Henri Treial, Keith Pupart, Kert Toobal, Renee Teppan, Kusti Nõlvak, Robert Täht, Denis Losnikov, Mart Tiisaar, Madis Pärtel, Timo Tammemaa, Rauno Tamme ja Andri Aganits.