Pealkirjas olev väide on õige, ehkki seda teostada on paganama raske. MM-finaalturniirile jõudmiseks tuleks laupäeval võita Ungarit ja pühapäeval Venemaad. Pühapäeval peetud sõprusmängus kaotasime idanaabritele 0:3. Seega...

Küll on Eestil väga head võimalused tulla grupis teiseks, samas pole Ungari lootused kadunud. Kui Eesti lõpetab turniiri teisena, pääseme valiksarja kolmandasse ringi, kus mängitakse veel üks MM-pilet välja.

Tänases mängus vedas Eesti koondist eelkõige 19 punkti toonud ja koguni 4 serviässa löönud Oliver Venno. Just tema head servid ja ründelöögid aitasid Eesti esimeses geimis välja kaotusseisust 11:15 ja teises 2:7. Kuid tublid olid ka kõik teised. Statistikalehte on suisa rõõm tutvustada:

Ardo Kreek - 13 punkti (kasutegur +12), 5 blokki, rünnak 75%.
Robert Täht - 11 punkti (+6), rünnak 63%.
Andrus Raadik - 9 punkti (+5), rünnak 44%.
Andri Aganits - 8 punkti (+4), rünnak 70%.

Kiidusõnad ka Kert Toobalile ja libero Rait Rikbergile, ehkki viimane jäi natuke hätta servi vastuvõtul. Montenegro liider Milos Culafic hoidis oma ebamugava serviga seisu kõikides geimides väga võrdse, kokku pallis ta 24 korda, lõi 5 ässa ega teinud ainsatki viga. Muljetavaldav! Culafic kogus 13 punkti (+12; rünnak 42%).

Matšpall:

Miinuspoolele tuleb kirjutada Kreegi kerge vigastust - blokki hüpates käis kaelast läbi mingi krõks ja õlg muutus kangeks. Ta jäi siiski optimistlikuks ja usub, et saab homme ja ülehomme koondist aidata.

D-grupi tänases esimeses mängus alistas Rumeenia Kosovo 3:1, õhtuses mängus kinkis Venemaa Ungarile geimides 18, 17 ja 16 punkti.
Oliver Venno:

Ardo Kreek:

Robert Täht:

Seis pärast kolme vooru:

1. Venemaa kolm võitu (9 punkti)

2. Eesti kolm võitu (9)

3. Ungari üks võit (4)

4. Rumeenia üks võit (3)

5. Montenegro üks võit (2)

6. Kosovo võiduta (0)

Esmalt loetakse võite, siis punkte, siis geimide suhet ja väikeste punktide suhet. Teiseks tulemiseks piisab Eestile homme Ungari vastu 2:3 kaotusest. Seega juba homme kõik saali, kannustame Sinilõvid võidule ja alagrupist edasipääs on kindel!

Eesti koondis on jõudnud neljal korral EM-finaalturniirile, kuid mitte kordagi MM-finaalturniirile. Põhjus lihtne: Euroopa võrkpalli tase on kõva ja kohti vähe. Järgmisel aastal Itaalias ja Bulgaarias peetavale MMile mängitakse Euroopa kvalifikatsiooniturniiril kokku välja vaid seitse piletit - kuue alagrupi võitajad ja lisaks kolmanda ringi parim meeskond.

Järgmised mängud:
27. mai
15:00 Montenegro – Rumeenia
18:00 Ungari – Eesti
20:30 Venemaa – Kosovo

28. mai
15:00 Rumeenia – Ungari
17:30 Kosovo – Montenegro
20:30 Eesti – Venemaa