Eesti mäng oli mannetu algusest lõpuni, eriti kehvaks osutus meie servi vastuvõtt, millest said alguse ka kõik muud mured. Tšehhid, Euroopa edetabeli kaheksandad, domineerisid mängu täielikult ja vormistasid seljavõidu vähem kui pooleteise tunniga.

Koondise peatreener Gheorghe Cretu kasutas kaks ja pool geimi vaid tänast algkoosseisu, viimaseks kümneks minutiks said väljakule ka vahetusmehed Henri Treial, Rauno Tamme ja Andres Toobal.

Meie resultatiivseim oli täna Oliver Venno, kes tõi küll 13 punkti, ent eksis rünnakul suisa 12 korral. Andri Aganits kogus 7 ja Keith Pupart 6 silma. Võitjate parimaks kerkis 14 punktiga Donovan Dzavoronok.

Eesti koondise tänane algkoosseis: sidemängija Kert Toobal, nurgaründajad Keith Pupart ja Robert Täht, diagonaalründaja Oliver Venno, temporündajad Ardo Kreek ja Andri Aganits ning libero Rait Rikberg.

Teises tänases F-alagrupi mängus võõrustab Rumeenia Makedooniat.

Kõik meeskonnad mängivad omavahel läbi kaks korda - sel nädalal Rumeenias ja järgmisel Tšehhis. Grupi võitja pääseb otse Poolas toimuvale finaalturniirile, teine koht jätkab 16 parema sekka püüdlemist play-off'is.

Eesti rahvusmeeskond on EM-ile jõudnud kolm korda (2009, 2011 ja 2015), ainult esimesel korral suudeti valiksarjas alagrupp võita ja play-off’i mänge vältida. Seekord toimub play-off kohe pärast septembrikuiseid alagrupiturniire ning vastaseks keegi D-alagrupist (Slovakkia, Horvaatia, Läti, Iisrael).

Meie alagrupikaaslastest:

Tšehhi. Tuli suvel maailma liiga teises tugevusgrupis viiendaks. Hiljutistes sõprusmängudes kaotati Saksamaale 2 : 3 ja 1 : 4, kuid alles vormi otsivale Poola hõbemedalistile Rzeszówi Resoviale tehti säru. „Mängijad on füüsiliselt võimsad ja pallivad enamjaolt tugevates välisliigades,” sõnas Eesti koondise peatreener Gheorghe Creţu. Tšehhide trump on see, et teine turniir toimub järgmisel nädalal Jablonecis. Eesti pole Tšehhit senises viies mängus veel võitnud.

Makedoonia. Tunamullu jäi Eesti Euroopa liiga poolfinaalis üllatuslikult Makedooniale alla, tänavu võeti finaalis magus revanš. „Kui lasta neil duhh üles saada, mängivad väga hästi. Kapten Nikola Gjorgiev võib üksinda kohtumise saatuse otsustada,” rõhutas nurgaründaja Robert Täht. Kontrollmängudes jäi Makedoonia alla Montenegrole.

Rumeenia. Kunagine tippriik ei ole tükk aega tugevat meeskonda koostada suutnud. Tihti seetõttu, et kõik andekad mängijad pole koondisedressi selga tõmmanud. Nüüd võib koondisest puududa üksnes arsti loal. „Asi on tehtud sundimiseks. Iseasi, mis meeleolu see loob,” mõtiskles koondise kapten Kert Toobal.