Ühisliigas esmakordselt finaalturniirile murdnud Rakvere andis kahes esimeses geimis Pärnule vägeva lahingu, kuid kaheks viimaseks geimiks enam jaksu ei jätkunud. Pärnu võitis avageimi 27:25, kaotas teise 18:25 ning oli kahes viimases taas parem numbritega 25:21 ja 25:18.

Taas tegi hiilgemängu Pärnu diagonaalründaja Hindrek Pulk, kes tõi 23 punkti (rünnakuprotsent 69%), Timo Tammemaa lisas 16 ja Andrus Raadik 10 silma. Rakvere resultatiivseimad olid Kevin Saar 16 ja Andris Õunpuu ning haigestunud Tanel Uuskülat nurgaründaja kohal asendanud Rauno Tamme 12 punktiga.

"Meie rutiin oli lihtsalt kõvem. Suutsime taset hoida ja vajadusel juurde panna. Kui oleksime avageimis peksa saanud, oleks olukord ärevaks muutunud. Kokkuvõttes võib panna hindeks hea," lausus Pärnu peatreener Avo Keel.

Rakvere juhendaja Urmas Tali sõnul avanes neile võiduvõimalus, kuid sellest ei suudetud kinni hakata. "Pärnu pakkus meile mitu korda kandikul võitu, kaotus oli meie oma süü," nentis Tali. "Neljandas geimis ei olnud me alguses valmis ja lasime nad 4:0 ette. Nii ei saa alustada! Otsustavatel hetkedel leidis sidemängija Martti keel üles Pulga, kes oli hoos. Vahetusest sekkus vastastel Jaanus Nõmmsalu, kelle tobedaid serve me kätte ei saanud. Teiste meestega saime enam vähem hakkama, aga Pulga ja nende temporündajatega mitte."

Jelgava andis Ozolniekile kahes esimeses geimis kõigest 14 ja 16 punkti, kolmas kaotati 24:26, ent neljas kuulus Jelgavale 25:21. Teise poolfinaali ajaks jäi saali paarsada inimest. Eriti paistsid silma ülemeelikud Ozolnieki fännid, kes ajasid korra reklaamplakatid ümber ja tikkusid suisa platsile. Lisaks häirisid nad teisi pealtvaatajaid. Igaks juhuks kutsuti kohale kaheksaliikmeline politseibrigaad, kes lätlastega vestlemise järel saalist lahkus. Homme on oodata veel rohkem lätlasi, sest siis sõidavad Pärnusse ametlikud fännibussid.

Pronksimatš Rakvere ja Ozolnieki vahel algab pühapäeval kell 13, finaal Pärnu ja Jelgava osalusel kell 16.