Tasavägiselt kulgenud kohtumise suutis meie paar sadade toetajate ees enda kasuks kallutada numbritega 2:1 (21:16, 19:21, 17:15). Kohtumine vältas Credit24 peaareenil 53 minutit, vahendab volley.ee. „Kokkuvõttes võib turniiriga rahule jääda. Saime mängida erinevates tingimustes. MM oli meie jaoks arendav ja väga hästi korraldatud,” lausus Kusti Nõlvak.

Meesteturniiri paremuselt teine Eesti duo selgus omavahelise duellina, kus Dmitri Korotkov/Siim Ennemuist alistasid Markus Uuskari/Stefan Kaibaldi 2:1 (21:23, 21:17, 15:11) ja teenisid 21. koha.

„Usun, et võidu tõi see, et eksisime vähem,” sõnas Korotkov pärast matši. „Eileõhtune saun, tänahommikune SPA ja kukeseenekaste,” lisas rõõmsameelne Ennemuist kõrvalt naljatades.

Korotkov/Ennemuist said oma MM-ile pääsemisest teada sõna otses mõttes viimasel hetkel, kuna Nepaali paari viisaprobleemide tõttu tekkis vaba koht. Ettevalmistusaega oli meestel vaid nädala jagu. „Jääme turniiriga rahule. Mulle kui noorele mehele (Dima on 17-aastane) on MM-il mängimine tulevikule mõeldes suurepärane kogemus,” sõnas Korotkov.

Üks paari suuri plusse oli ka ülimalt positiivne suhtumine ja teineteise toetamine. „Dimaga tekkis meil kohe hea klapp. Ta on alati rõõmsameelne. Nagu Koškin. Isegi kui meil väljakul halvasti läks, oli ta positiivses tujus ja ei lasknud motivatsioonil langeda,” kiitis Ennemuist nooremat kolleegi.

Naistest sai parima koha duo Heleene Hollas/Liisa Soomets, kes said 19. koha kohtumises venelannade Anastassija Strugova/Ljudmilla Tšernõšenko vastu mõlemas geimis 18 punkti. Üldiselt jäid meie neiud turniiriga rahule, ent kripeldama jäid kaks viimast matši, kus mängupilt jättis soovida.

Koha võrra tagapool ehk 21. positsiooniga lõpetasid MM-i Anett Hollas ja Juudit Kure-Pohhomov. Viimases mängus olid nad kindlat 21:12, 21:13 üle Šveitsi paarist Nicole ja Julia Dietrichist. „MM-i tase oli väga hea ja seetõttu ei osanud me enne turniiri kohta ennustada. Saadud 21. kohaga võib rahule jääda, ent mängupildiga mitte. Mängisime liiga ettevaatlikult ja tegime ise palju vigu,” sõnas Anett Hollas. „Kahju on ka sellest, et siin on 23 erinevat riiki ja saan ikka enda õega mängida. Oleme kõriauguni vastamisi läinud,” lisas ta läbi huumoriprisma. Paarid läksid nimelt vastamisi 17.-24. kohtadele peetud turniiri avaringis.

Meie kolmas naispaar, Kristi Nõlvak ja Julija Mõnnakmäe lõpetasid turniiri 2:1 (19:21, 21:18, 15:13) võiduga Hiina paari Yunqi Cao/Zhuojun Jiang üle. Kokkuvõttes said nad turniiril 29. koha. „Võib rahule jääda, Küprose paari oleks võinud ka võita (edu seal oleks viinud meie naised mängima kohtadele 25.-28.). Meie alagrupp oli väga tugev ja oleme ju ainult kuu aega liiva peal trenni teinud, teised siin mängivad paarid on pigem ikkagi ranna- mitte saalivõrkpallurid. Üldiselt oli MM väga tore ja oleme õnnelikud, et siin mängida saime,” sõnas rahvusnaiskonnas libero positsioonil mängiv Nõlvak.