Avageimis olid tabloold veel viiginumbrid 17:17, ent siis noppisid vastased kolm järjestikust punkti ja võitsid geimi 21:18. Teises jäid Nõlvak/Tiisaar kohe kaotusseisu ja olid geimi keskel taga 9:13. Tiisaare kaks järjestikust blokipunkti tõid meie duo vaid kahe punkti kaugusele, ent Austria paar läks uuesti eest. Seisult 17:20 tõi Tiisaare edukas rünnak ja blokk meid veel mängu tagasi, ent viigini kahjuks ei jõutud. Teisel katsel mängisid austerlased palli Tiisaare blokist mööda ja paraku ka meie väljakupoolele. Matš seega austerlastele 21:18, 21:19.

„Nad mängisid serviga hästi – vahel pikemalt, vahel lühemalt ja täpselt ning stabiilselt. Tuulega hakkas see kerima ka ja päris raske oli vastu võtta. Aga selle taha see mäng ei jäänud, pigem ikka enda õrnalt löödud pallid olid need, mis meile kätte maksid,” nentis Tiisaar. Samal lainel oli ka tänane sünnipäevalaps ja meie kuulsamaid rannavolle pallureid, Rivo Vesik. „Mart ja Kusti mängisid liiga kindla peale. Nad ei võtnud riske ja jäid natukene pehmeks,” sõnas ta.

Õhtul pidasid Nõlvak/Tiisaar veel ühe kohtumise, kui austraallaste vastu revanšeeriti alagrupis saadud kaotus. Maximilian Guehrer ja Zachery Schubert alistati 21:17, 21:13, vahendab volley.ee.

Kuigi medalikonkurentsist langes meie paar välja ja homme on võimalik maksimaalselt püüda üheksandat kohta, ei nõustunud Kusti Nõlvak väitega, et turniir läks aia taha. „Tase on siin väga kõva ja meie mängime alles esimest aastat rannavollet. Need kutid on siin vähe kauem mänginud ja saanud MK-del kõrgeid kohti. Me ei peagi neid veel võitma,” rääkis ta.

Meie naispaaridest on tudengite MM-il edukaim Heleene Hollas ja Liisa Soomets, kes mängivad homme Venemaa paari Anastassija Strugova/Ljudmilla Tšrnõšenkoga 19. kohale. Päeva avas meie duo 21:10, 21:15 võiduga teise Eesti paari, Anett Hollas/Juudit Kure-Pohhomovi üle. Matši alguses spurditi Liisa Soometsa võimsa pallingu toel 9:0 juhtima ja hea ning vastaseid survestav serv oligi üks kohtumise märksõnu. „Mäng oli täiega halb, kuna tegime palju omavigu, ent serviga saime nad ära surutud,” sõnas võidukas duo.

Omavahel on paarid sel hooajal juba neljal korral kohtunud ja kaotuste-võitude saldo oli enne tänast sõbralik 2-2. „Väga suurt vahet võrreldes sellega, kui NIVEA Grand Prix etappidel oleme kohtunud, ei olnud, ent siin saadud võit on loomulikult kõvasti tähtsam, kui koduses sarjas,” rääkisid Heleene ja Liisa.

Pärast omavahelist duelli ootasid mõlemat naispaari ees kohtumised jaapanlannadega. Siin olid tulemused hommikuga võrreldes peegelpildis. Hollas ja Soomets kaotasid Chiyo Suzukile ja Satono Ishitsubole 13:21, 21:13, 11:15. Hollas ja Kure-Pohhomov olid jällegi 16:21, 21:19, 15:8 paremad Sena Mitaraist ja Reika Murakamist. Eesti teine duo mängib homme Šveitsi õdede Dietrichidega 21. positsioonile.

Julija Mõnnakmäe ja Kristi Nõlvak avasid MM-il võiduarve, alistades Anett Eszter Lutteri ja Dorottya Szabó Ungarist 21:17, 21:13. Homme on vastaseks hiinlannad Yunqi Cao/Zhuojun Jiang ja sihiks 29. koht.

Ülejäänud meie meespaarid ehk kohtadele 17.-24. mänginud Dmitri Korotkov/Siim Ennemuist ja Markus Uuskari/Stefan Kaibald said esmalt kaotuse, ent siis võitsid. Homme saavad nad omakeskis selgitada, kumb paar lõpetab MM-i 21. ja kumb 22. kohaga.

Tänane päev Pärnu rannas tõi osalejatele kõike, mida Eesti suveilmal pakkuda on. Hommik tervitas pallureid padusajuga, keskpäeval säras päike, ent seda vaid selleks, et peagi taas vihmale teed teha. Tuul ja sadu muutusid nii karmiks, et korraldajad olid sunnitud võistluspäeva pooleks tunniks katkestama. Pärast seda matšid jätkusid, ent tuul jäi tugevalt lõõtsutama õhtuni ja tribüünidest katmata kõrvalväljakutel polnud harvad juhud, kus tõsteks ees olnud pall mängijatelt lihtsalt eest lendas ja käsi tühja rapsas.