Eesti võitis tasavägise avageimi 25:23, kuid kaotas seejärel järgmised geimid 22:25, 19:25 ja 23:25. Meie koondise parim oli Robert Täht 16 punktiga, Ardo Kreek lisas 11 ja Oliver Venno10 punkti. Rumeenia poolel säras 21 punkti toonud kapten Laurentiu Lica.

Eestil on nüüd turniiritabelis kolm võitu ja kaks kaotust, millega kukuti kolmandale kohale. Homme mängitakse Makedoonia ja pühapäeval Tšehhiga.

Tabeliseis: 1. Tšehhi 9 punkti (3 mängu), 2. Rumeenia 6 (4), 3. Eesti 5 (4), 4. Makedoonia 1 (3).

Tänane kohtumine algas meile ilusasti, kui pääsesime esimeseks tehniliseks mõtlemisajaks 8:5 ette. Kordamööda realiseerisid rünnakuid edukalt nii Renee Teppan kui Robert Täht, kirjutab volley.ee. Õlitatult käima jooksnud mängumootor hakkas aga juba esimeses geimis tõrkumise märke näitama ja finišisirgele läksime Rumeenia 23:22 eduseisus. Tähe rünnak, vahetusest sekkunud Oliver Venno realiseeritud kontrapall ja Ardo Kreegi blokk tõid meile siiski 25:23 võidu.

Teisest geimist alates demonstreeris Rumeenia uskumatut võitlusvaimu, kaitses toodi kohati võimatuid palle üles ja meie kasutamata jäänud võimalused löödi omakorda ise punktiks. Pärast 22:25 kaotatud geimi jäime ka kolmandas kohe 0:3, 1:4 ja 2:5 taha. Venno võimas serviäss tõi tabloole aga 8:8 viigi. Ei läinud aga nüüdki kergemaks. Geimi keskel viskus 210-senitmeetrine Venno ennastsalgavalt põrandale, tuues kaitses raske palli üles. Veidi hiljem näpsas blokiga punkti Kert Toobal. Eduseis 17:15 andis lootust murrangule. Seda aga ei tulnudki. Ei aidanud ka aina närvilisemaks muutuva Gheorghe Creţu kaks mõtlemisaega ja järsku oligi nii meie omavigade kui rumeenlaste edukate soorituste järel seis 17:21. Pööret ei toonud ka enam platsile tagasi tulnud Teppan ja Andri Aganitsa välja vahetanud Henri Treial.

Neljas geim sai Treiali blokiga lendava alguse, ent 3:0 eduseis sulas kui varakevadine lumi. Keith Pupartit asendas Rauno Tamme, rünnakute realiseerimise võttis Robert Täht väga edukalt enda peale, tuues geimi keskosas riburadapidi järjestikuseid punkte. Kert Toobali bloki järel oli seis 13:12. Renee Teppani ässpalling (seis 18:17) ja ülipika pallivahetuse lõpetanud edukas ründelöök (20:18) ja võimsad emotsioonid oleksid võinud olla need, mis meile vajaliku initsiatiivi annavad, ent võimaluseks need jäidki. Viimast korda olime ees Tähe rünnaku järel, mis tõi tabloole seisu 21:20. Võrust sirgunud võrkpallur suutis kätte tuua veel ka 23:23 viigi, ent mitte enam. Matši lõpetas meie enda tehniline praak.

Otse EM-finaalturniirile pääseb vaid alagrupi võitja. Teise koha saanud meeskond peab EM-pileti nimel pidama play-off`i lahingu D-alagrupis teiseks tulnud meeskonnaga. Seal on hetkel liidrikohal Slovakkia ja Läti võrdselt 9 punktiga.

Tšehhi turniiri eel:

Koondise eesmärk on kindlustada oma alagrupi teine koht ehk pääs lisavalikturniirile. Eestil on hetkel tabelis 5 punkti, Tšehhil 9, Rumeenial 3 ja Makedoonial 1.

Eelmisel nädalal õnnestus Eestil Rumeeniat pärast avageimi 19:25 kaotust 3:1 võita. Meie paremad olid Robert Täht ja vahetusest sekkunud Renee Teppan vastavalt 20 ja 17 punktiga, oodatust kehvemaks jäi aga nii Keith Puparti kui Oliver Venno esitus. Rumeenlastele tõi 19 silma Laurentiu Lica, kes kahes ülejäänud mängus kogus vaid 4 ja 12 silma.

EM-finaalturniirile pääseb otse neliku võitja, teise koha omanikul seisavad oktoobri alguses ees kodus-võõrsil kohtumised D-alagrupi teise koha meeskonnaga. Pärast eilset, mil Läti võitis üllatuslikult Slovakkiat 3:1, on meie lõunanaabritel ja slovakkidel 9, Iisraelil 4 ning Horvaatial 2 punkti.

Pärast eelmise nädala Rumeenia turniiri lendas meeskond tagasi Poola kaevanduslinna Lubinisse, kus põhirõhk oli puhkamisel. "Esmaspäeval oli kere taastamine ja saun, teisipäeval jõusaal ja kerge pallitrenn ning kolmapäeval veidi korralikum pallitrenn. Rumeenia meeskonna kohta oleme teinud kaks videovaatamist ning ühe teeme veel," sõnas meeskonna abitreener Rainer Vassiljev eile hommikul Delfile ja Eesti Päevalehele, kui meeskond alustas kolmetunnist bussisõitu Lubinist Jabloneci.

Rumeenias suutis ainsana suuri mõõnu vältida diagonaalründaja Renee Teppan. Ent eriti kahvatud paistsid kolmel päeval Oliver Venno ja Andri Aganits (kahe peale kokku kasutegur kolmes mängus vaid +5). Võimalik, et nende kehvade esituste peamine põhjus oli 30-kraadine leitsak. "Rumeenias oli meeletu kuumus – nii väljas kui ka saalis. Õnneks sarnaneb Jablonec temperatuuridelt rohkem meie kliimaga," lisas Vassiljev lootusrikkalt.