Laupäevase võidu tähtsusest

"Ma arvan, et see oli hinnatuim võit nende kahe aasta jooksul, kui mina siin olnud olen," ütleb Rikberg kaks päeva pärast valitseva meistri Resovia alistamist. "Olime neid ka mullu ja tänavu võõrsil võitnud (mõlemal korral 3:2), ent nüüd kodus 3400 pealtvaataja ees nulliga... See on suur erinevus."

Publikust

"Mis on põnev ja mis mulle väga meeldib, on see, et meie kodupublik ei ela ainult meeskonnale kaasa, vaid hakkab erinevates mängudes erinevaid mängijaid personaalselt kannustama. Laupäeval olid need kaks meest meie noored, Łukasz Kaczmarek ja Robi (Robert Täht), kes esimest korda algkoosseisu pääsedes oma võimalused väga hästi realiseerisid. Seal on nii, et esmalt keegi hüüab eesnime ja siis kõik koos ütlevad järgi perekonnanime. Poolakad saavad ka Tähe ä-tähega kenasti hakkama."

Rzeszowi Asseco Resoviast

"Nad kindlasti ei alahinnanud meid. Sellel on mitu põhjust. Esiteks, kuna tänavu Poolas play-offi pole, vaid kohad mängitakse välja sedasi, et tabeli esimene mängib teisega kulla eest, kolmas neljandaga pronksi eest jne, siis iga mäng on arvel. Resovia on aga langenud tabelis neljandaks ja selleks, et tagasi esikahte tõusta, tulnuks neil sisuliselt kõik allesjäänud mängud, sealhulgas ka laupäevane mäng meie vastu, võita. Teiseks, kuna nad tänavuse esimese mängu meile juba kaotasid, oli neil teises mängus kohustus viga parandada."

Võidu võtmest

"Ma arvan, et me ise mängisime lihtsalt väga hästi. Oleme tänavu tõestanud, et võime mängida kõigiga võidu nimel. Ainult ühe mängu oleme terve hooaja jooksul kaotanud kindlalt, ilma igasuguse võimaluseta - see oli võõrsil Kędzierzyn-Koźle Zaksa (hetkel liiga liider) vastu. Resoviaga mängus saime kohe esimesest geimist oma bloki väga hästi tööle ning viisime vastaste diagonaalründaja rütmist välja. Samuti on kindel see, et nad polnud absoluutselt valmis Kaczmareki ja Tähe sekkumisele - neil polnud infot, kuidas kumbki mees mängib."

Tähe algkoosseisu lülitamisest

"Istusime pärast eelmist mängu (1:3 kaotus Bielsko-Białale) treeneritega maha ja otsustasime Gianni (peatreener Gheorghe Cretu) eestvedamisel, et midagi tuleb Resovia mänguks muuta. Nii lülitasimegi nurgaründaja ning senise varumehe Kaczmareki diagonaalründaja kohale (Cuprumi parim diagonaalründaja on vigastusega väljas ja tema asendaja polnud Bielsko-Biała mängus ülesannete kõrgusel) ning tõime Tähe Wojciech Włodarczyki asemel sisse. Lisaks üllatusmomendile tõid nad meeskonda ka emotsionaalsust, millega meil tänavu veidi probleeme on olnud."

Robert Tähe 18 punktist

"Robil tuli mäng väga hästi välja. Ka serv, mis võib vahel kõikuda, õnnestus: ta lõi igas geimis otsustaval momendil ühe ässa. Lisaks oli Robi vastuvõtt korralik."

Robert Tähe üldisest olukorrast Cuprumis

Ma loodan, et ta sai Resovia mänguga n-ö valli tagant lõpuks minema. Trennis on ta olnud väga hea. Samas, põhinurgaründajad Pupart ja Włodarczyk on olnud lihtsalt kogu hooaja stabiilselt head ja varem pole olnud põhjust neid väljakult ära võtta. Aga paistab, et Robi on edasi läinud küll Poolas. Kõige rohkem oleme vaeva näinud servi vastuvõtuga, mis oli siia tulles tema nõrgim külg. Tihti jääb ta ka pärast trenni pooleks tunniks mõne mängija või või treeneriga vastuvõttu harjutama."

Tähe mängukindluse leidmisest

"Roberti mängitamise küsimus on olnud kinni ka Cretu käekirjas. Ta üritab noori mängijaid hoida ja mitte neilt enesekindlust ära võtta. On ju üsna tõenäoline, et kui andekas mängija saab esimest korda suures mängus väljakule, võib ta ebakindlalt esineda ja võetakse kiirelt pingile tagasi. Nii kaob nooruki enesekindlus täiesti ära. Ka Täht oli enne nädalavahetust saanud väljakule vaid episoodiliselt vahetusest sekkudes. Nüüd on ta aga küpsem kui sügisel ja ilmselt Cretu tunnetas, et võib ta Resovia mängus algkoosseisu panna."

Keith Pupartist

"Pupi on tegemas üsna kindlalt elu parimat hooaega. Ta on tänavu selgelt Poola liiga viie-kuue parema nurgaründaja seas. Tal on kõik olemas: väga hea vastuvõtt, rünnak ja kogemused. Keith mõistab mängu nii hästi, et ta saab asjadest alati väga kiiresti aru ja talle ei pea tihti midagi ütlemagi. Ta on teinud kogu hooaja peale vaid ühe kehva mängu - see näitab nii mõndagi."

Ilusast žestist

"Mind üllatas, et Robert valiti Resovia mängus kohtumise parimaks, sest üldiselt eelistatakse siin väga selgelt omasid. Samas mõneti on see arusaadav, sest Robi mängustiil on väga efektne ning jääb kohe nii pealtvaatajatele, meediale kui mängu parimat valivale mängu komissarile silma. Samas näiteks Keith ei tee väga neid n-ö hulle asju ja kuigi ta on kolm korda tänavu olnud peamine punktitooja, siis parimaks on alati kedagi teist valitud. Üks mängu parima auhind tal peaks siiski olema, sest teine nurgamees Włodarczyk võttis pärast võitu Varssavi üle riietusruumis statistika ette ja ütles, et ta ei ole seda tiitlit ära teeninud, kuna Pupartil olid temast näitajad paremad (Włodarczykil 10 p, +6, Pupartil 10 p, +13). Samasuguse žesti tegi eelmisel hooajal klubis ka Pašitski, nii et päris esimest korda selline asi ei juhtunud."

*Resovia eelarve on Cuprumist muide 5-6 korda suurem ning nende kahe parema mängija teenistus on võrreldav Cuprumi kogu meeskonna palgaga."