Kaheksakordne Poola meister Belchatowi Skra kandis koduväljakul peetud kohtumises Lubini Cuprumi vastu edukalt favoriidikoormat, saavutades 3:1 (19, -26, 19, 21) paremuse. Cuprumi viimaste nädalate kolmes võidus suurt rolli mänginud eestlased esinesid eile pigem tagasihoidlikult, vahendab volley.ee.

Robert Täht lõi 26-st rünnakust punktiks vaid 7 (27%) ja lisas ühe blokipunkti. Kahes esimeses geimis algkoosseisus väljakule jooksnud Keith Pupart realiseeris üheteistkümnest rünnakust vaid ühe (9%). Pluss-miinus arvestuses jäi Täht seitsmega ja Pupart ühega miinusesse. Võitjate resultatiivseim oli argentiinlane Facundo Conte (18 punkti, +5), 14 silmaga assisteeris Prantsusmaa koondislane Nicolas Marechal ja 12 punktiga Poola koondise liider Mariusz Wlazly.

Täht tõi esile Skra eduka pallingu: "Vastane tõestas täna, miks on tegemist täieliku tippvõistkonnaga. Meie olime terve mäng surve all ja ei suutnud sealt välja tulla. Oli teada, et võõrsil nende vastu on raske ja oli ka näha, et nad on hästi valmistunud. Otsustavaks sai ilmselt nende serv, kus nad tegid küll 24 viga, aga iga palling, mis üle võrgu tuli, oli väga ohtlik. Kindlasti ei saa öelda, et me ei võidelnud - päevad lihtsalt ei ole vennad. Pikalt seda mängu taga nutta ei ole mõtet ja tuleb see kaotus lihtsalt alla neelata. Tähtsad mängud on veel ees."

"Enda etteastega rahule absoluutselt ei jäänud, kuid siiski oli igati hea mängida 2014. aasta maailmameistrivõistluste kõige väärtuslikuma mängija Mariusz Wlazly vastu," lisas Täht.

Teistest võistkondadest ühe mängu rohkem pidanud Cuprum jätkab viiendana, olles 23 mänguga kogunud 40 punkti. Põhiturniiri lõpuni on Lubini esindusel jäänud veel kolm kohtumist.