"Meie mäng logises igalt poolt. Vastuvõtul kõrbesime täielikult," nentis kohtumise järel Järvamaa klubi peatreener Villi Vantsi. Selles elemendis oli meeskonna protsent vaid 34,4, Pärnu näitaja aga 58. Vahe kandus edasi ka rünnakule, kus Pärnu realiseeris tõsteid 51-protsendilise efektiivsusega, Järvamaa aga 39-sega. Pärnu eksis rünnakul kahel korral, Järvamaa kaheksal. Servivigu kogunes Pärnul ühe võrra rohkemgi, ent ässades oldi paremad 8:1, vahendab volley.ee.

Just edu servil ja ka blokis toonitas kohtumise järel Pärnu meeskonna juhendaja Avo Keel. "Teises geimis meil nii palju servi ja blokiga paha teha ei õnnestunud ja kohe oli mäng võrdsem. Hoolimata seisust on aga näha, et Järvamaa võistkond püüab," tunnustas Pärnu peatreener vastast.

Kindel võit andis talle ka võimaluse koosseisuga roteerida. Tihedama tööpäeva said vaid hiljuti vigastuspausilt naasnud võistkonna kapten Andrus Raadik, kes kerkis 20 punkti ja efektiivsusnäitajaga +17 ka mängu parimaks, ja teine nurgaründaja Kardo Kõresaar.

Meeskondade korduskohtumine toimub Pärnus 9. detsembril ja seeria taskaalustamiseks ning kuldsesse geimis pääsemiseks peab Järvamaa võitma matši 3:0 või 3:1.

Teise finalisti selgitavad Rakvere Võrkpalliklubi ja Bigbank Tartu. Esimene mäng viib meeskonnad Lääne-Virumaal vastamisi 2. detsembril, finaalipääseja saab selgeks 10. detsembril Tartus. Tänavused Eesti karikavõitjad selguvad 26. detsembril.