Mõlemapoolsete tõusude ja mõõnadega kohtumises oli üheks võtmeküsimuseks üheksa meetri joone taga toimuv. „Selver on väga hea ja tugev võistkond, kellel on korralik sidemängija. Meil oli vaja neid serviga suruda, et anda endale blokikaitse mängimise võimalus. Midagi lihtsat me neile ei kinkinud, sest kui suutsime servi korralikult üle lüüa, oli see vastastele ohtlik,” sõnas Tartu meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp.

Ässasid lõi Tartu kodusaalis lõpuks kümme, eksimusi kogunes 19. Selveri näitajad olid kaheksa otsepunkti ja tosin viga. „Tartu meeskond servib hästi, aga suutsime ära kannatada hetked, kus meil oligi raske. Andsime endale aru, et tegemist oli vastaste hea sooritusega ja ei võtnud vastuvõtul tekkinud vigu muusse mängu kaasa,” selgitas Selveri juhendaja Rainer Vassiljev.

Teine intrigeeriv küsimus oli loomulikult meeskonna punktikahurite duell. On ju Tartu põhipommitaja Bradley Robert Gunter 109 punktiga Credit24 Meistriliiga resultatiivsuse edetabeli tipus. Selveri ametikaaslane Lincoln Williams on 90 punktiga viies. Karikasarjas sai veerandfinaalis suuremat koormust Williams, kelle kontole kogunes kahe matšiga 63 (!) punkti. Pelgalt punktinumbreid vaadates võitis tänase vastasseisu Gunter, kes tõi 23 punkti ja jäi kümnega plussi. Williamsi saldo oli 20 punkti ja +8. Rünnakuprotsendilt on selge edu aga austraallasel – tema realiseeris 35 tõstest 20 (57,1 protsenti), kanadalane 42st 16 (38,1 %). Eriti võimas oli ka matši viimase punkti toonud Williams neljandas geimis, kus ta lõi seitsmest tõstest punktiks kuus.

Mõlemad peatreenerid rõhutasid diagonaalide duelli kommenteerides aga selgelt põhimõtet: võidab võistkond. „Kokkuvõttes ei oma tähtsust, kas Brad teeb hea või halva mängu. Oluline on see, kui hea on võistkonna nõrgim lüli. Täna võitis Williamsi võistkond, järelikult võitis duelli ka Williams,” lausus Lüütsepp.

„Igal mängijal on võistkonnas omad rollid. Hästi oluline on see, kuidas võistkond tervikuna mängib. Tänase matši võitis selgelt terve võistkond,” lisas Vassiljev.

Diagonaalründajate kõrval tõid kahekohalise punktisumma kolm Selveri pallurit. Vägeva partii tegi keskblokeerija Siim Ennemuist, kelle arvele jäi 14 punkti. Temporündaja sai kõvasti tööd, lüües 16 tõstest punktiks kümme. Lisaks kaks punkti bloki ja serviga. Saarlase efektiivsusnäitaja oli võrdne Gunteri omaga ehk +10.

Poolfinaalseeria korduskohtumiseks on Selver tänase võiduga kindlustanud endale vähemalt kuldse geimi. Edasipääseja selgitamiseks tuleb see mängimisele juhul, kui Tartu võidab 30. novembril toimuva kohtumise 3:0 või 3:1. Kõik teised skoorid viivad finaali pealinna meeskonna. Teise paari avamängus alistas Pärnu kodusaalis 3:2 (25:16, 21:25, 25:20, 20:25, 15:10) Järvamaa.