Võitjate poolel tegi hiilgava partii temporündaja Siim Ennemuist, kes kogus 17 punkti ja jäi 16ga plussi, kirjutab volley.ee. Saaremaalt pärit pallur oli Pärnu ründajate jaoks täielik peavalu, sest ta sättis neile ette tervelt kaheksa (!) edukat blokki. Rünnakul realiseeris ta edukalt kaks kolmandikku üheksast tõstest ja lisas kolm pallinguässa.

Just blokis näitaski valitsev meister ülimalt kõrget klassi, kogudes 20 sulustamispunkti, Pärnu saldoks kujunes seitse. Ennemuisti kõrval olid võimsad ka sidemängija Dmitri Dolgopolov (5) ja tempomees Reimo Rannar (4).

Lisame siia võimsad geimialgused ja viimases vaatuses jokkerina pingilt kerkinud Oliver Orava ning siit Selveri edu põhjused ka välja joonistuvad. Neljandas geimis läks Selver ette 7:4, ent Pärnu 5:1 spurt viis külalised juhtima ning väikest eelist omati kuni teise tehnilise mõttepausini. Siis oli aga kord särada Oraval, kes lõi neljanda geimi otsustavas faasis maha kõik neli tõstet, näitas vastuvõtul 66,7-protsendilist kindlust ja lõi väljakule kõik kolm servi.

Kolmandas geimis juhtis Selver 11:5 ja 16:10. Pärnul õnnestus vahe küll teiseks tehniliseks vaheajaks kahepunktiliseks trimmida, ent 5:1 minispurt viis Selveri jäädavalt ette.

Avageimist pole Pärnul midagi positiivset meenutada. Rünnakul löödi punktiks 28,6 protsenti olukordadest, kuuel korral oli ees Selveri blokk, viiel juhul eksiti ise. Küll mängis kohtumise edasises kulus olulist rolli Pärnu poolel algkoosseisus väljakule jooksnud Sander Rätsepa asendamine Aleksandr Kudrjašovsiga.

Teine geim oligi lätlase show. Ta lõi seitsmest tõstest punktiks kuus, aitas võistkonnal kinni nõeluda Selveri 10:6 edu ja pani ässpallinguga geimile ka kuldse punkti.

Kolme võiduni peetava seeria neljas kohtumine mängitakse teisipäeval Pärnus. Teises poolfinaalseerias juhib Tartu Bigbank Rakvere Võrkpalliklubi vastu 2:1.