Oodata oli põnevat mängu, sest kumbki polnud tänavu veel ühtegi kohtumist kaotanud. Aga läks teisiti. Mäng algas Pärnu jaoks nagu õudusunenägu – rünnakul ei õnnestunud miski, igal pool olid saarlaste käed ees ja ükski pall maha ei jäänud. Avageimis lõid Avo Keele hoolealused 27 tõstest punktiks kõigest 5 (18,5%!), lisaks eksisid 4 korda ja 5 puhul tabasid Saaremaa blokki.

Avageimis kinkisid saarlased Pärnule 19 punkti, teises 21 ja kolmandas 16. Töö kiire ja korralik. Õigeks mänguks ei läinudki ja nüüd ei ole enam mingit kahtlust: sel hooajal loodud Saaremaa VK on nii Credit24 Balti liiga kui ka Eesti meistrivõistluste suursoosik.

Kuressaare spordihalli kogunenud umbes 800 vaatajale pakkus silmailu head servi löönud ja kokku 16 punkti toonud slovakk Tomaš Halanda, Siim Põlluäär toetas teda 10, Konstantin Rjabuhha 9, Rauno Tamme 6 ja Mihkel Tanila 4 punktiga. 18 serviviga teinud ja rünnakul 11 eksimusega patustanud suvepealinna esindusest jõudis ainsana kahekohalise punktisummani saarlane Kevin Saar. PROTOKOLL

"Hambaharja tunne tuli peale, olime sedasi samamoodi ühekülgsed, pidime ründama palju kahese bloki vastu," nentis Pärnu loots Avo Keel, et kärisemine sai alguse nigelast servi vastuvõtust. "Nurgaründajad ei suutnud kahese bloki vastu ära lüüa, kohati sundisin sidemängijat pooleldi vägisi rohkem tempomehi otsima. Täna meile sõnaõigust ei antud. Kui ikka geimis ei saa 20 punkti täis, siis on see geim on pakiga saadud. Meil ei tekkinud sõnaõigust. Erutusin vaid korra, kui teises geimis vähendasime vahe 15:16-ni. Ma vaikselt muigan, kui mõni treener teinekord räägib: me ei suutnud täna oma mängu mängida. Ju see oligi täna meie mäng. See, kuidas mängitakse, on minu arvates vähemalt kahe kolmandiku osas kinni vastastes. Kuidas nad lasevad sul mängida. Saarlased poleks pidanud täna blokki hüppama, siis oleks me saanud oma mängu mängida."

Saaremaa juhendaja Urmas Tali jäi oma meeskonna etteastega rahule. "Ühtpidi ei olnud Pärnu täna võibolla kõige teravam, teisalt tegime me seekord hea kontrollitud mängu. Vaatasime, kuidas rünnakut mitmekesisemaks ajada. Vahepeal, kui serv on olnud halvasti käes, läheb ühekülgseks, enamus tõsteid selja taha diagonaalründajale. Täna oli vastuvõtt parem ja see võimaldas sidemängijal teisi otsuseid teha," selgitas Tali.