Eelnevalt olid koha tiitlivõistlusele juba taganud Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Seega läks jagamisele üks mees- ja kaks naispaari kohta, mille nimel asusid võistlustulle seitse nais- ja kuus meespaari.

Meeste seas väljus võidukalt duo Stefan Kaibald – Markus Uuskari, kes alistasid finaalis Dmitri Korotkovi ja Siim Ennemuisti tasavägise duelli järel 2:1 (21:17, 13:21, 15:12). Ühtlasi said nad võiduga ülimagusa revanši, sest samad paarid olid vastamisi ka alagrupis ja siis jäid TTÜ-s mängivad pallurid omakorda 2:1 (21:17, 18:21, 15:8) peale.

Väga edukas oli eilne valikvõistlus õdede Hollaste jaoks: finaali jõudsid nii Heleene kui Anett, kes tagasid sellega mõlemad ka koha maailmameistrivõistlustel. Turniiri võitis koos Juudit Kure-Pohhomoviga mänginud Anett, kes alistasid esikohamatšis Heleene ja Liisa Soometsa 2:1 (21:16, 20:22, 15:10).

Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Föderatsiooni (FISU) egiidi all toimuvate üliõpilaste MM-ide seast populaarseimale ning atraktiivseimale võistlusele tuleb 32 maailma paremat üliõpilaspaari nii meeste kui naiste arvestuses. Mastaapse võistluse teleülekanded jõuavad korraldajate ja FISU koostöös ka Eurospordi kanalile. Juba praeguseks on selge, et sünnivad osalusrekordid nii sportlaste arvu kui esindatud delegatsioonide osas, sest Eestisse tulevad mängima 27 erineva riigi 128 sportlast. Varasem tippmark pärineb 2008. aasta MM-ist, kui Saksamaal Hamburgis osales 23 riigi 118 sportlast.

Just seal toimunud üliõpilaste MM on kuldsete tähtedega ka Eesti võrkpalliajaloos, sest kaksikvõidu said meie naispaarid. Maailmameistriteks krooniti Mari-Liis Graumann ja Natalja Bratuhhina, hõbemedali pälvisid Kadri Puri ja Polina Bratuhhina.