Kokku asub peatreener Gheorghe Crețu käe all tähtsateks mängudeks valmistuma 14 pallurit, kellest pooled mängivad klubivõrkpalli piiri taga. Kodustest meeskondadest on esindatud Pärnu Võrkpalliklubi, Selver Tallinn ja Bigbank Tartu.

„Minu eesmärgiks oli sel aastal kaasata võimalikult palju neid pallureid, kes esindasid Eestit eelmisel aastal otsustavates Euroopa liiga mängudes ja EM-finaalturniiril. Tahame nendega seni näidatud edukat tööd jätkata ja samm-sammult nooremaid mängijaid koondisega liita,” lausus Crețu.

Tervislikel põhjustel jäävad koondise tegemistest eemale Prantsusmaal Rennes’i meeskonnas mängiv nurgaründaja Martti Juhkami ja Rakvere meeskonnas palliv Rauno Tamme. „Loomulikult oleme kurvad, et nad ei saa meid aidata ja tunneme neist puudust, kuid on selge, et kõige olulisem on ennast terveks ravida,” sõnas peatreener.

Juhkami eemalejäämisel saab rahvusmeeskonnas debüteerimise võimaluse Selver Tallinna 19-aastane nurgaründaja Karli Allik. Võrreldes eelmise aasta mängudega on toimunud ka väike vangerdus positsioonides. Lõppeva klubihooajaga sarnaselt täidavad Denis Losnikov ja Henri Treial vastavalt libero ja nurgaründaja positsiooni. Mullu oli Losnikov nurga- ja Treial temporündaja. „Treiali mängitamisele nurgaründajana olen mõelnud alates ajast, mil Eesti koondisega tööd alustasin. Olukorras, kus Juhkami jääb eemale ja terviseprobleemid vaevavad Taavet Leppikut ja Oliver Oravat, on hea võimalus Treialit tähtsates mängudes nurgaründaja positsioonil kasutada,” selgitas juhendaja.

Koondislasi ootab Euroopa liiga eel kolmenädalane treeninglaager Rakveres. Sarjas kuulume me B-alagruppi koos Austria, Luksemburgi ja Valgevenega. Alagrupifaasis ootab koondist kaks turniiri, millest esimene toimub 3.-5. juunini Austrias ja teine 18.-20. juunini Rakveres. Pärast Austrias toimuvaid kohtumisi siirdub koondis Türki, kus osaletakse kõrgetasemelisel kontrollturniiril. Rahvusmeeskonna vastasteks on võõrustaja kõrval Hispaania ja Kreeka.

Euroopa liiga finaalturniir toimub 2.-3. juulini Bulgaarias Varnas, kuhu pääsevad lisaks korraldajale alagruppide võitjad ja parem teise koha omanik. Euroopa liiga võitja tagab 2017. aastaks koha Maailmaliigasse.

Rakvere spordihallis toimuvaks koduseks Euroopa liiga turniiriks on kõigil võrkpallisõpradel võimalik endale ka juba Piletilevi kaudu pääsmeid soetada. Võistluste pass ehk kolme päeva pilet, millega pääseb vaatama kõiki mänge, maksab 12 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 8 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita.

Päevapilet, mis annab võimaluse vaadata kaht mängu ühel mängupäeval, maksab 5 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 3 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita.

Rahvusmeeskonna koosseis:

Sidemängijad: Andres Toobal (Selver Tallinn), Kert Toobal (Rennes Volley 35, Prantsusmaa)

Nurgaründajad: Karli Allik (Selver Tallinn), Keith Pupart (Lubini Cuprum, Poola), Henri Treial (Bigbank Tartu), Robert Täht (Lubini Cuprum, Poola)

Diagonaalründajad: Renee Teppan (Innsbrucki Hypo Tirol, Austria), Oliver Venno (Ankara Ziraat Bankası, Türgi)

Temporündajad: Andri Aganits (Poitiersi Stade Poitevin, Prantsusmaa), Ardo Kreek (Pariisi Volley, Prantsusmaa), Timo Tammemaa (Pärnu Võrkpalliklubi), Kevin Soo (Bigbank Tartu)

Liberod: Denis Losnikov (Selver Tallinn), Rait Rikberg (Bigbank Tartu)

Peatreener: Gheorghe Crețu

Treener: Rainer Vassiljev

ÜKE treener: Mirko Fasini

Füsioterapeut: Siret Kalbus

Statistik: Alar Rikberg

Rahvusmeeskonna suvine hooaeg:

12. mai – Rahvusmeeskond koguneb Rakveres treeninglaagrisse

2.-5. juuni – Euroopa liiga alagrupiturniiri 1. ring. Austrias Ennsis ja Amstettenis

3. juuni 21:15 Eesti – Valgevene

4. juuni 18:45 Eesti – Luksemburg

5. juuni 19:00 Eesti – Austria

9.-11. juuni – kontrollturniir Türgis İzmiris. Vastasteks Hispaania, Kreeka ja Türgi

18.-20. juuni – Euroopa liiga alagrupiturniiri 2. ring. Rakvere

18. juuni 19:00 Eesti – Luksemburg

19. juuni 19:00 Eesti – Austria

20. juuni 19:00 Eesti – Valgevene

1.-2. juuli – Euroopa liiga final four. Bulgaarias Varnas*

*Eelduseks on Euroopa liiga alagrupiturniiri edukas läbimine