"Sellekohane idee, et üks Järvamaa meeskond võiks mängida Schenker liigat, on liikunud ringi siin juba pikemat aega, aga konkreetsete tegudeni jõudsime aasta aega tagasi," selgitab meeskonna eestvedaja Veiko Tihemets, kes oli mullu esiliigat võites ka meeskonna kapten.

Klubi eelarve jääb suurusjärku 100 000 eurot. Viimaste sponsoritega läbirääkimised veel käivad ning Tihemets avaldab lootust, et peagi saavad ka viimased augud täidetud. Meeskond ise on kaks nädalat üheskoos juba hooajale põhja ladunud.

Meeskonnas jätkavad mullused põhijõud Virko ja Keiro Vantsi, Ilmar Mõttus, Margus Piik, Alo Lengert ning hiljuti koos Rein Tiisaartiga Eesti rannavolle meistrivõistlustel pronksile tulnud Urmas Piik. Peatreener on ka algaval hooajal Villi Vantsi. Kõik nimetatud mehed on ka Järvamaalt pärit.

Uutest nägudest on meeskonnas Mikk Markus Sihver (mullu TTÜ-s), Reimo Kuri (Rakverest), Siim Põlluäär, Edgar Maier ning Romet Priimägi (kõik Pärnu VK-st).

Suurimaks üllatuseks võib seejuures pidada just temporündaja Priimäe meeskonnaga liitumist. Teatas ju 35-aastane Läänemaalt pärit ekskoondislane eelmise hooaja lõpus, et teda enam kõrgliigas mängimas ei näe. "Suutsime ta ümber veenda," sõnas Tihemets.

Lisanduma peaks meeskonda veel üks nurgaründaja ning sidemängija. Seejärel on Paides kodumänge pidav meeskond lõplikult komplekteeritud.

Aastate eest lühikest aega Tartu meeskonna teise sidemängijana tegutsenud Tihemets usub, et peksupoisiks meeskond ei jää. "Selge on see, et esimene aasta on alati raske. Samas ma arvan, et me oleme üllatusvõimelised kõigi võistkondade vastu. Pole põhjust arvata, et me hakkama ei saa."

Tihemets ise uuel hooajal põhimeeskonnas vähemalt esialgu mängida ei plaani, küll aga jätkab ta esiliigas meeskonna tüürimist. "Esiliiga meeskond Paide/Türi/Väätsa ei kao kuhugi. Seal saavad mängida meie noored ja need, kes Schenker liigas väljakule ei pääse."

Viimati mängis Järvamaa meeskond Eesti kõrgeimas divisjonis eelmise aastatuhande lõpus, mil klubi kandis nime Paide Heres.