57-aastane Vahtra on olnud treener nii Eestis kui ka Soomes, kus on aastate jooksul juhendanud erinevaid võistkondasid. Lisaks on ta olnud ka Eesti naiskonna peatreener. 2013. aastal oli Vahtra Saaremaa naiskonna treener Saarte Mängudel, mis toimusid tol korral Bermudal, kirjutab saarevolley.ee.

Vahtraga kontakteeruti möödunud hooaja lõpus, kui Saaremaa naiskonna eestvedaja Kristi Põld võimaliku peatreeneri kandidaadiga ühendust võttis ja talle ideest, Saaremaa naiskond Meistriliigasse, rääkis. "Kristi Põld uuris, mis plaanid mul edaspidiselt on ja arutelu tulemusena saime asjad klappima," rääkis Vahtra oma tulekust Saaremaa naiskonna peatreeneriks.

Huvitav fakt on seegi, et Peeter on ema poolt saarlane ja kõik oma lapsepõlved saarel veetnud. "Eks see ole natuke ka tunde küsimus, tahan ka anda oma panuse Saaremaa võrkpallile," avameelitses kogenud treener. Peaaegu kõik võistkonnaliikmed on mingil ajamomendil Peeter Vahtra treeningutel osalenud, mistõttu treener juba teatud määral tunneb ning teab mängijate käekirja ja mängustiili. "Olen siiani harjunud proffidega, aga nüüd tuleb hakkama saada nö amatööridega, kes igapäevaselt tööl ja koolis käivad. Tahaksin jõuda nii karikavõistlustel kui ka meistrivõistlustel finaali ning medal on kindlasti eesmärgiks," nentis Vahtra.

Lisaks saarlastele on Peeter treeneriks ka Eesti noortekoondisele, kes teatavasti treenib Audentese Spordigümnaasiumis ning samuti võtab osa Eesti meistrivõistlustest. Kuigi treenitavaid gruppe on Vahtral kaks, siis tema peamine prioriteet on siiski noored. "Audentese treeningud on mõeldud puhtalt Audenteses õppivatele noortekoondislastele, Saaremaa naiskonnale on ette nähtud täiesti oma treeningud ehk neid kaht treeninggruppi omavahel ei ühildata," ütles Vahtra kindlameelselt.

Saaremaa naiskonna teine treener on Raili Sepp, kes suuresti töötab Saaremaal paikselt elavate mängijatega. "Tean Railit ammu ja ta on väga sümpaatne naisterahvas. Oleme juba mitmel korral telefoni teel ühenduses olnud ja meie mõtted kattuvad, mis tähendab, et tihe koostöö erinevate treeninggruppide vahel on olemas," täpsustas peamiselt Tallinnas trenne andev võistkonna peatreener.