Juba kuu aega laagris olnud rahvusnaiskond hooajaks valmistuvatelt soomlannadelt suurt vastupanu ei kohanudki. Avageimis oli meie vastuvõtt näiteks 82 ja rünnak 65 protsenti, kirjutab volley.ee. Vastaste näitajad olid mõlemas kategoorias 33. Ülejäänud geimides vahed küll veidi tasandusid, ent meie naiskonna paremus oli jätkuvalt väga selge. Nelja geimi peale olime rünnakul üle 52-28 ja vastuvõtul 54-26. Serviässasid lõi naiskond kümme, mida oli soomlannadest kaks korda enam.

"Naised said enamjaolt nende ülesannetega hakkama, mis enne mängu said püstitatud. Kahjuks oli vastane vähemalt täna loodetust nõrgem. Ehk oli see tingitud reisiväsimusest ja vastastel oli veel tänane tuhandekilomeetrine reis jalgades. Homme on uus päev ja meie läheme igatahes sama tõsiselt platsile kui täna," sõnas naiskonna peatreener Marko Mett.

Täna andis ta mänguaega kõigile kuraditosinale rahvusnaiskonna liikmele. Meie parimana tõi kümme punkti koduklubi vastu mänginud Kristiine Miilen, kes sekkus kohtumisse teise geimi keskelt. Üheksa punkti kogus kõik neli geimi mänginud Nette Peit. Kaheksa lisasid nii Anu Ennok, Kertu Laak kui Eliise Hollas. Väga efektiivselt tegutsesid meie temporündajad: Eliisa Peit lõi punktiks kõik kolm tõstet, Eliise Hollas kuuest viis ja Liis Kullerkann kümnest seitse.

Ülejäänud kaks kohtumist toimuvad Jüri spordihoones homme kell 18.00 ja pühapäeval kell 11.00. Kahel järgneval nädalalõpul on naiskond juba võitlustules EM-valiksarja teises ringis, kus meie vastasteks on Poola, Soome ja Ungari.