Eesti vastased suve lõpus peetaval EMil on Poola, Serbia ja Soome. „Muidugi oleks loosiga võinud paremini minna, aga ei ole nii, et meile loosiga kuidagi keerati. Seis on põnev!“ lausus Poolas Lubini Cuprumis palliv Täht. „EMil on kõigil pinged peal, eriti Poolal. Pärast MMi võitmist (2014 – M. R.) pole nad enam parimat mängu näidanud. Nüüd peavad nad end tõestama, poolakad on harjunud vaid kõige paremate tulemustega. Olümpia järel olid nad suures stressis, kuna tulemus (Poola laeks jäi veerandfinaal – M. R.) oli pettumus endale ja teistele.“

Poolas on võrkpallurid suure tähelepanu all ning ega see mängijatele mugav ole. Väga hea meelega paljud poolakad tugevas koduliigas seetõttu pallida ei tahagi. Teisalt on Poolas valitsev asjatundlikkus ja suur huvi võrkpalli vastu Tähe jaoks väga meeldiv.

Eesti koondise trumbiks võõrustajate vastu võiks olla treener Gheorghe Cretu, kes tunneb Poola võrkpalli läbi ja lõhki. „Viskasime täna trennis nalja, et meie klubi sidemängija Grzegorz Łomacz Eesti vastu mängida ei saa, tema kohta on meil kogu info olemas, peavad teise sidemängijaga tulema,“ muheles Täht.

Reaalselt rääkides pole Poola ja Serbia alistamine võimatu, aga see oleks kahtlusteta suur üllatus. Kõige reaalsem oleks tuul alla teha Soomele. „Nendega oleme suhteliselt sarnases seisus. Mina ei annaks eelist kummalegi võistkonnale,“ hindas Täht, kelle sõnul on MMil viimati kõrge üheksanda koha saanud põhjanaabrite meeskonnas toimunud verevahetus. „Nüüd kannavad põhikoormust teised mehed. Mängupilt on jäänud samaks, aga mehed pole nii kvaliteetsed. Soome mängib endiselt nö tarka võrkpalli, nende ideed on õiged.“

Ringleb ka huvitavaid spekulatsioone. Kui Poola korraldas 2014. aastal MMi, peeti avamäng Serbiaga Varssavi jalgpallistaadionil 61 500 pealtvaataja ees. Eesti Päevalehe andmetel kavandatakse seegi kord EMi avapauguks supermängu vutistaadionil. Kuna MMi avamäng tuli nii hästi välja, siis mõeldakse uuesti Varssavi peale, Gdanski vutistaadion mahutab võrdluseks 43 000 inimest.

Soome meedia arutleb, kas Poola valib avamängu vastaseks jälle Serbia. Alternatiivid oleksid Soome ja Eestil. „Teoreetiline võimalus on meilgi olemas, aga kui atraktiivsed me nende jaoks oleksime?“ kahtles Täht, et Eesti võiks selle au osaliseks saada.

EMi ajakava peaks paika saama paari nädala jooksul, piletimüük peaks algama detsembris.