Rekordiline hooaeg toob võistlustulle 36 meeste ja 30 naiste võistkonda 29 erinevast riigist, kirjutab volley.ee. See, kellega Eesti klubi vastamisi lähevad, selgub 9. juunil Roomas toimuval loosimisel.

Varem on Eesti klubidest olnud au võrkpalli kõige tugevamas klubisarjas osaleda vaid Pärnu Võrkpalliklubil, kes mängis seal hooajal 2003-2004. Toona mänguvõiduni ei küünditud, kuid tuleb arvestada, et alagrupist edasi pääsenud prantslaste Tours VB ja venelaste Odintsovo Iskra murdsid ennast lõpuks esinelikusse. Neljandaks liikmeks oli hilisem Oliver Venno koduklubi Vfb Freidrichshafen.

Viimased 16 aastat muutumatuna püsinud Meistrite liiga saab tulevaks hooajaks uue näo, mis laiendab osalevate riikide ja klubide geograafiat, andes võimaluse osaleda kõigile Euroopa riigi tšempionitele.

Otsepääsme neljandasse ringi teenisid tosin võistkonda, kellele lisanduvad eelringidest kaheksa meeste ja neli naiste võistkonda. Eelmiste hooaegade tulemuste põhjal tagasid endale kaks kohta Itaalia (Modena Volley ja Civitanova Cucine Lube), Poola (Kędzierzyn-Koźle ZAKSA ja Rzeszówi Asseco Resovia), Türgi (Ankara Halkbank ja Istabuli BBSK) ja Venemaa (Kaasani Zeniit ja Moskva Dinamo) ning ühe koha Saksamaa (Berliini Recycling Volleys), Belgia (Roeselare Knack), Prantsusmaa (Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley) ja Rumeenia (Craiova SCM U) meeskonnad.

Naiste seas on kaks kohta Aserbaidžaani (Bakuu Azerrail ja Bakuu Telekom), Türgi (Istanbuli VakifBank ja Istabuli Fenerbahçe) ja Venemaa (Jekaterinburgi Uralotška-NTMK ja Moskva Dinamo) ning üks koht Itaalia (Conegliano Imoco Volley), Poola (Police Chemik), Prantsusmaa (Saint Raphaël Var Volleyball), Rumeenia (Blaj CS Volei Alba), Saksamaa (SC Dresdner) ja Šveitsi (Zürichi Volero) klubidel.

Kolm esimeses ringis mängivad võistkonnad teineteisega kodus-võõrsil süsteemis. Meistrite liiga eelringides kaotanud klubid langevad astme võrra madalamale ehk CEV Cup sarja. Meeste eelringides asuvad Selver Tallinna kõrval võistlustulle näiteks veel Taavi Nõmmistu koduklubi Maaseiki Noliko Belgiast ja Martti Juhkami meeskond Innsbruki Hypo Tirol (Austria).