33-aastane Vassiljev on hetkel Eesti koondisega treeninglaagris Poolas, mistõttu igapäevaselt tegelevad Selveri mängijatega Tallinnas teine treener Raul Reiter ning Indrek Verro, kes hoolitseb füüsilise ettevalmistuse eest.

Delfi tabas Vassiljevi telefoni teel vahetult enne koondise tänaõhtust pallitreeningut Lubinis.

Rainer, sul algab Selveris peatreenerina kolmas hooaeg. Millised muutused oled kahe hooaja vahel meeskonnas sisse viinud?

Esiteks, kuna mängime uuel hooajal Meistrite liigat, oli minu selge soov, et meeskonnas oleks kolm sellisel tasemel temporündajat, kes saavad ka rahvusvahelisel tasemel hakkama. Tänu (Reimo) Rannari ja (Mihkel) Tanila jätkamisele ning (Siim) Ennemuisti liitumisele õnnestus see plaan täita.

Teiseks, meie meeskonda kuulub tänavu 16 mängijat, neist kaks on leegionärid (Lincoln Williams ja Dmitri Dolgopolov) ja viis Selveri kasvandikud (Oliver Orav, Kevin Õun, Mihkel Varblane, Sten Vahtras, Siim Melles). Mänge tuleb sel hooajal palju ja osalt on sellest tingitud ka koosseisu suurenemine. Jah, me saaksime kenasti hakkama ka 14 mängijaga ning treeneritelgi oleks nii lihtsam, ent me üritame mõelda paar aastat ette. See, et meeskonnas on tänavu viis oma kasvandikku, näitab, et klubi noortetreenerid on teinud head tööd.

Milline su enda eesmärk algavaks hooajaks võiks olla?

Minu eesmärk on see, et aasta pärast oleksid võimalikult paljud tänased Selveri mängijad astunud karjääris sammu edasi ja mängiksid välismaal mõnes tugevamas liigas. Kui ainult Eesti poisse arvestada, võiks see number olla ideaalis viis (nimesid mõistagi Vassiljev kõva häälega välja öelda ei soovi). See pole kindlasti kerge ülesanne, kuid samas ka mitte utoopia.

Diagonaalründaja Lincoln Williams otsustas Selverisse jääda ka kolmandaks hooajaks, kuid uue leegionärina tõite meeskonda Ukraina sidemängija Dmitri Dolgopolovi. Mida temalt ootad?

Dmitri tegi eelmisel hooajal õlale liiga, kuid algavat aastat see ei mõjuta. Möödunud nädalal sai ta esmakordselt kutse Ukraina koondise laagrisse. Nimelt vahetus kolm nädalat tagasi Ukrainas treener - varasema juhendaja soosingut Dimal polnud - ning uus loots valis ta nelja ettevalmistust alustava sidemängija hulka. Nii lendaski ta mõned päevad tagasi meie juurest Ukrainasse EM-valikturniiriks valmistuma.

Kas Dolgopolov on uuel hooajal kindel põhikoosseisumees või tuleb tal mänguaega jagada Tauno Lipuga?

Minu meeskondades pole kunagi enne hooaega selge, kes on mingil positsioonil esimene, teine või kolmas number. Mängib see, kes on parasjagu kõige paremas vormis. Aga mõistagi ei toonud me teda siia niisama - ootame temalt palju.

Lõpetuseks, kui palju planeerid noortele esindusmeeskonnas mänguaega anda?

Nagu öeldud, tuleb hooaeg pikk ning mänguaega peab jaguma kõigile. Meil oli mullu ja on ka sel hooajal noor koosseis - näiteks viiest nurgaründajast vanim on sündinud 1992. aastal (Rauno Tamme), ülejäänud aga 1995. aastal ja hiljem.

Selveri koosseis hooajal 2016/17:
sidemängijad Dmitri Dolgopolov (Ukraina), Tauno Lipp, Renet Vanker
nurgaründajad Karli Allik, Oliver Orav, Rauno Tamme, Kevin Õun, Albert Hurt
diagonaalründajad Lincoln Williams (Austraalia), Siim Melles
temporündajad Reimo Rannar, Mihkel Tanila, Siim Ennemuist, Mihkel Varblane
liberod Denis Losnikov, Sten Vahtras

Olulisemad lahkujad: Andres Toobal, Helar Jalg ja Martti Rosenblatt. Kolmveerand aastat ehk kogu hooaja naudib sõjaväelase-põlve Johan Vahter, kes peaks seejärel siiski meeskonda naasma.