Ajendiks nii drastilisele otsusele oli Putini reageering Vene võrkpalliliidu tegevjuhi Vladimir Patkini väljaütlemisele, et Voronkovi juhitud meeskonnalt oodatakse tänavustel Euroopa meistrivõistlustel finaalipääsu. Putin sõnul peab mullu olümpiavõitjaks kroonitud meeskonnalt ootama vaid kuldmedalit mis tahes muudelt tippvõistlustelt. Venemaa riigijuhile sümpatiseerisid Vassiljevi ammu lausutud sõnad: "Läheme alati võitma igat mängu, igat võistlust!"

Täna Delfile antud kommentaaris teatas Vassiljev, et võttis Moskva pakkumise pärast mõningast kõhklust vastu. Ta ei olnud veel valmis ütlema, kas loobub peatreeneri palgast või mitte - teatavasti loobusid kandideerimisel palgast nii Voronkov kui ka eelmine peatreener Vladimir Alekno. Eestis mulluste saavutuste põhjal aasta võrkpallitreeneriks valitud Vassiljev on juba mitmendat kuud töötu.
On suur tõenöosus, et Vassiljev kutsub enda kõrvale abitreeneriks Aigor Kaibaldi, kes praegu samuti vaba. Abilisena tuleb kindlasti kõne alla ka Andrei Ojamets, Venemaal maineka Lesgafti-nim. Kehakultuuriinstituudi (Peterburis) lõpetanu ja suurepärane vene keele oskaja.

Arvestades Vassiljevi noorust (29), sõlmiti temaga tavatult pikk tööleping, kolm + kolm aastat. Esimene, kes Vassiljevit pärast valituks saamist õnnitles, oli presidendi nimekaim, tänavu Vene superliigas debüteerinud Permi Prikamje meeskonna peatreener Vladimir Putin.