"Ma olen selline viisakas poiss, kes teeb uksed lahti ja teretab," muheles Vesik, kelle sõnul võib tunnustust võrrelda fair play auhinnaga, kirjutab volley.ee

Hollandlast Reinder Nummerdori ja sakslast Jonas Reckermanni edestanud Vesiku sõnul tunnistab ta alati üles, kui pall läks näiteks blokipuutest auti. Seda muidugi juhul, kui vilemees küsib.

"Korvpallis ka ei lähe mängija kohtuniku juurde ega palu endale viga vilistada. Üdini aus olles poleks meie mängule kohtunikke vajagi," jätkas Kossuliiga meeskonna Run 'n' Gun rivistusse kuuluv Vesik talle omases stiilis.

Vesik sai tunnustusest teada, kui luges Venemaalt meilipostkasti potsatanud õnnitlussõnumit. "Ma ei saanud alguses millestki aru. Minu esiletõstmine tuli suure üllatusena," kinnitas Vesik, kes näiteks blokeerijate arvestuses 16 äramärgitud palluri sekka ei kuulunud.

Erinevate kategooriate parimad selgusid hääletuse, kus said hääle anda mängijad, treenerid ja FIVB ametnikud, tulemusel. Vesiku partner Kristjan Kais märgiti ära spordimehe, improviseerivate pallurite ja kaitsemängijate kategoorias.

Viiendat aastat toimuvatel valimistel pole ükski Eesti rannavõrkpallur varem esikohta pälvinud. Aasta uustulnukaks valiti lätlane Ruslans Sorokins, kes mängib klubivõrkpalli koos Raimo Pajusalu ja Keith Pupartiga Rennes'i Volleys.

MK-sarja üldvõidu pälvisid valitsevad maailmameistrid Julius Brink - Jonas Reckermann (Saksamaa), kes edestasid Harley Marques Silva - Alison Cerruti (Brasiilia) ja Pablo Herrera - Adrian Gavirat (Hispaania). MK-sarjas kahel korral poolfinaali jõudnud Kais - Vesik said seitsmenda koha.