Põnevatest mängudest jagus nii mõndagi ka "Puhtalt faktidest" rubriiki:

Naised: TTÜ - Kohila Võrkpalliklubi 3:1 (24, -21, 21, 23)

*Kohila oli tänavu enne karikafinaali pidanud 17 ametlikku mängu, millest 17 oldi ka võidetud. 

*Kohila ja tegelikult kogu mängu kõige efektiivsemaks mängijaks kerkis Kertu Laak, kes sai +/- süsteemis kokku suisa +15. Laak oli mõlema naiskonna põhitegijatest ainus, kes ei eksinud kordagi servil, lisaks lõi ta 32 tõstest punktiks 14 - protsendiks 43, mis oli Kohila naiskonnas selgelt parim.

*Võrkpallistatistika kaks olulisemat numbrit olid selgelt TTÜ kasuks: vastuvõtt 68% Kohila 59% vastu ning rünnakuefektiivsus 35% Kohila 29% vastu.

*Mängu võtmemomendiks kujunes Kohila sidemängija ja kapteni Julija Mõnnakmäe hüppeliigese vigastus avageimis seisul 19:17 Kohilale. Mõnnakmäe kanti väljakult ära ja kuigi ta naases platsile veel sama geimi viimasteks punktideks, suutis TTÜ kaotussseisust välja tulla ja geimi 26:24 võita. Mõnnakmäe liikumine oli vigastuse tõttu piiratud mängu lõpuni ning seeläbi muutus ka Kohila mäng ühekülgsemaks (esimest tempot mängiti vähem kui taheti) ning TTÜ hakkas ründama üha enam sealt, kus Mõnnakmäe blokis oli.

*TTÜ-le oli karikavõit nende ajaloo 1., Tehnikaülikooli meeskond jõudis oma esimese karikavõiduni aga täpselt 1 aasta tagasi. Kolmandat hooaega Eesti tugevaimas liigas mängiva TTÜ naiskonna senine parim tulemus pärines eelmise aasta kevadest, mil Eesti meistrivõistlustel saadi teine koht. Karikasarjas ei pääsetud mullu finaaligi.

*TTÜ naiskonna peatreener on Euroopa tippkohtunik Tiit Kõiv. Kui vilemehe ametit on ta pidanud aastakümneid, siis treeneritööd vaid 3 aastat. Kõiv oli näiteks kogu eelmise nädala naiskonna juurest ära, kuna pidi Bakuus vilistama Meistrite liiga mänge. Tagasi Eestisse jõudis ta umbes-täpselt 24 tundi enne karikafinaali. Küll aga suhtles ta naiskonnaga sel ajal interneti teel.

*Võitu ei saanud Kõiv eile kaua nautida, sest pärast naiste finaali autasustamist tuli tal selga tõmmata õigusemõistja rüü, et olla esimene kohtunik meeste finaalis.

Mehed: Pärnu Võrkpalliklubi - TTÜ 3:1 (-21, 23, 18, 20)
*Nii Avo Keel kui Janis Sirelpuu ütlesid, et võrkpall on lihtne mäng: kui vastuvõtt toimib paremini kui vastastel, saab üles ehitada ka kiire rünnaku ning võidu tõenäosus on suur. Nii läkski: Pärnu vastuvõtuprotsent oli 59, TTÜ-l 48. Ka rünnak oli pärnakatel parem - 48% vs 42%. Muide, ka kihlveokontorites oli Pärnu (võidu)protsent TTÜ omast suurem.

*TTÜ diagonaalründaja Daniel Maciel tõestas oma esitusega tihti treenerite poolt öeldut: meedia, ärge tooge välja punktitoojaid, vaid näidake tulemuslikumaid +/- süsteemis! Brasiillane oli küll mängu resutlatiivseim 19 punktiga (koos Hindrek Pulgaga), ent +/- süsteemi +2 näitab ilmekalt, et just tema panusest tundis TTÜ finaalis enim puudust.

*Käevigastusega võitlev Kardo Kõresaar oli eile pärnakate efektiivseim mängija rünnakul, sest 5 tõstest lõi ta punktiks 4 (80%).

*Kõige keerulisem ülesanne olnuks võrkpallisõbra jaoks pärast finaali ilmselt Avo Keele tiitlivõitude ülelugemine (karikasarjas, meistrivõistlustel ja Schenker liigas). Kui arvesse võtta tema 21. sajandil saavutatut, siis on tal tiitleid suisa 28 - mängijana 10 ja treenerina 18; Pärnus 11 ja Tallinna Selveris (varem Audentes) 17.

*Vähemalt mingis mõttes oli võit Keele jaoks ka eriline, sest Pärnu meeskonna treenerina oli see tema 1. tiitel.