Heidame loodetust ühepoolsemaks kujunenud mängule pilgu peale rubriigis "Puhtalt faktidest".

Tartu Bigbank - Bühl 0:3 (21:25, 17:25, 20:25)
Kahe mängu kokkuvõttes Bühl mängudega 2:0 ja geimidega 6:1 edasi

*Kui enamikes mängudes suudab see meeskond, kelle servi vastuvõtt on vastasest selgelt parem, mängu võita, siis mõlemad Tartu ja Bühli mängud olid erandid. Eile oli Tartu vastuvõtt 64% ja Bühlil 41%, seejuures ideaalne vastuvõtt Tartul 30% ja Bühlil 17%.

*Vastupidised numbrid vaatavad statistikas otsa aga rünnakute realiseerimisel. Tartu lõi 84 tõstest maha vaid 33 (39%), Bühl 61-st 33 (54%).

*Servivead. Nagu tartlaste peatreener Andrei Ojamets eile pärast mängu tõdes, on meeskonnal olnud neljas viimases olulises mängus - lisaks eilsele (18 serviviga) ka esimeses Bühliga mängus (26) ning kohtumistes Pärnu (29) ja Riia tehnikaülikooliga (20) - palli üle võrgu saatmisega suuri probleeme. Eilset 18 serviviga ei heasta ka 5 ässpallingut.

*Kuigi avamängu järel kiitsid vastased Tartu liberot Rait Rikbergi, siis korduskohtumises kogenud mängumees kõige paremat esitust ei teinud - vastuvõtuprotsent vaid 33. Samas nurgaründaja Denis Sintov tegi kaitses väga hea esituse, vastuvõtuprotsent suisa 85.

*Ka tartlaste blokk ei töötanud eile. Kolme geimi peale saadi vaid 2 blokipunkti, needki tulid alles kolmanda geimi lõpus.

*+/- süsteemis sai tartlastest ainsana vähegi normaalse tulemuse kirja temporündaja Kevin Soo (5p, +5), teiste kasutegur oli minimaalne, kui sedagi.

*Halb päev oli Tartu kahel põhiründejõul Taavi Nõmmistul (ametliku statistika järgi küll Nömmistu) ja Robert Tähel. Rünnakuid realiseerisid noored mängumehed vastavalt 31- ja 36-protsendiliselt.

*Kogu Tartu meeskonna eilse algkoosseisu jaoks olid mängud Bühliga eurosarja-debüüdid. Algkoosseisu keskmine vanus on seejuures üsna uskumatu - 21 aastat.

*Tartlased pidasid eurosarja-mängu viimati kodusaalis 8 aastat tagasi. Ametliku statistika andmetel oli Ülikooli spordihoones eile 1000 pealtvaatajat.

*Eesti võrkpalliklubid on kaotanud tänavu kõik viis senipeetud eurosarja-kohtumist, geimide vahe on seejuures 3:15.

*Tartu langes konkurentsist välja küll tugevuselt teises eurosarjas (CEV Cup), ent jätkab mängimist aste madalamal (CEV Challenge Cup). Tõsi, kergemaks ei lähe tartlaste olukord mitte mingil juhul, sest vastu tuleb Itaalia liigas 4. kohta hoidev Ravenno. Võrdluseks: Bühl on Saksa Bundesligas "alles" 6. kohal.