Tallinna Selver - Tartu Bigbank 2:3 (20:25 25:19 25:23 22:25 13:15)

*Esmalt kõige olulisemast. Kuressaares peetud mängu täheks kerkis ei keegi muu kui Robert Täht. Paistab, et testiperiood Itaalia kõrgliigas (olgugi, et mõistetavatel põhjustel sealt kohe lepingut ei tulnud) mõjus 21-aastasele lõuna-eestlasele suurepäraselt. Mängu lõppedes ilutses tema nime taga harvanähtav number: +21 (+/- süsteemis). Ka päev varem ASK/Kuldiga vastu oli Täht olnud selgelt üleplatsimees.

*Jätkame Tähega. Et ka tavalugeja aru saaks, millest jutt, võrrelgem tema esitust Selveri esikahuri Lincoln Williamsi omaga. Austraallane sai märgatavalt rohkem tõsteid kui Täht (63 - 38), ent lõi maha 26 palli, Täht aga 24. Nii osutus ka ründeefektiivsus Tähel märkimisväärseks: 63%. Tasub meenutada, et neljast Eesti tippklubist on Tartu ainus, kus põhikoormuse saab raskete pallide lahendamisel nurgaründaja (Täht), teistel teeb selle töö ära diagonaalründaja (Selveril Williams, Pärnul Hindrek Pulk ja TTÜ-l Daniel Maciel).

*Et Denis Losnikov ja Federico Marretta taastuvad hüppeliigese vigastusest, on Martti Rosenblatt naasnud oma vana positsiooni ehk nurgaründaja kohale. Seni on kogenud mängumees oma ülesannetega igati hästi hakkama saanud, olgugi, et Tartu vastu ta just hiilgemängu ei teinud, kogudes 12 punkti.

*Rosenblati positsioonivahetusega on omakorda saanud võimaluse end näidata Reimo Rannar, kelle tugevusteks võib pidada head pallingut ja blokki. Samas Selveri rünnak on seetõttu selgelt kannatanud ning jäänud liiga ühekülgseks.

*Kus viga näed laita, seal tule ja aita! Sidemängija Andres Toobal oli punktide toomises seekord ehk isegi efektiivsem kui tõstmisel, sest tema rünnakuprotsent oli mängu lõpuks perfektne (3-st 3) ning blokipunkte kogunes 4 ehk peaaegu sama palju kui kõigil teistel selverlastel kokku (5).

*Ka tartlased pole jaanuaris mänginud oma parimas koosseisus, sest põlvelõikusest taastub diagonaalründaja Taavi Nõmmistu. Teda asendab seniks (oletatavalt peaks Nõmmistu peagi tagasi olema) 35-aastane Argo Meresaar, kes meeskonna võidust hoolimata oma parimat mängu eile teha ei suutnud (30-st tõstest realiseeris 10).

*Tartlaste jaoks on olnud Andrei Ojametsa käe alla 5-geimiliste mängude võitmine ülikeeruline. Ka tänavu oldi mõlemad senipeetud viie geimi mängud Schenker liigas kaotatud (TTÜ-le ja Riia Tehnikaülikoolile). Seda märkimisväärsem on tõsiasi, et seekord suudeti ise 1:2 kaotusseisust võitjana välja tulla.

*Lõpetuseks, need, kes nädalavahetusel mõtlesid, miks Selver oma kodumängud Rakvere ja Tartuga seekord Kuressaares pidas, olgu öeldud: Selveri neli mängumeest ehk Denis Losnikov, Helar Jalg, Karli Allik ja Johan Vahter on pärit just Saaremaalt. Samas mullu oli saarlasi meeskonnas rohkemgi, sest koosseisu kuulusid ka Hindrek Pulk ja Timo Tammemaa (Allikut siis klubis veel polnud).