Prantslased hoidsid Saaremaa ja Gentofte Volley mängudel pöialt pigem Taani klubile. Põhjus pole mitte selles, et nad tunneksid saarlaste ees suurt aukartust, vaid hoopis selles, et Kuressaarde reis on märksa kurnavam. Esmalt tuleb sõita Poitiers’st Pariisi, siis sealt Tallinnasse ning viimaks loksuda bussi ja praamiga Eesti pealinnast üle nelja tunni Kuressaarde. Tihedat mängugraafikut silmas pidades oleks dessant Kopenhaageni külje all olevasse Gentoftesse olnud märksa mugavam. Esimene mäng toimub 27. novembril Kuressaares, korduskohtumine nädal hiljem Prantsusmaal.

Saaremaal seisab ees tihe periood

Selline reaktsioon on tegelikult igati arusaadav, samas paneb see vaatama Saaremaa klubi peale teise pilguga. Ega neilgi kerge ole. Nende sõit Prantsusmaale tuleb ju sama pikk ja võrreldes teiste Eesti klubidega on nende reisid alati pikemad ja ühtegi lühikest otsa ei olegi. Tallinnasse neli ja pool tundi, Pärnusse kolm ja pool, Rakverre viis ja pool, Tartusse kuus, Daugavpilsi näiteks koguni üheksa.

Lisaks on Saaremaa mängukalender nüüd jõuludeni tihe. Sisuliselt kuu aja jooksul tuleb ära pidada neli Balti liiga mängu, eurosarja kohtumise Poitiers’ga ja maksimaalselt viis karikamängu. Seal sõltub kõik edukusest, esmalt selgitatakse Rakverega kahe mängu põhjal poolfinalist, seal samal põhimõttel Selveriga finalist. Edu korral toimuks karikafinaal 22. detsembril Kuresaares.

Poitiers’ vastu tuleb vigade arv minimeerida

Poitiers on alustanud Prantsusmaa meistriliigat nelja võidu ja ühe kaotusega. Uurisime Prantsusmaal pallivalt Martti Juhkamilt, millise meeskonnaga tegu on.

„Ainukene viis Poitiers’le vastu saada, on oma vigade minimeerimine,” märkis Juhkami. „Rasketes olukordades tuleb proovida pall pigem blokist tagasi võtta ja mängida pallid taktikaliselt õigetesse kohtadesse. Võtad rünnakult Schöpsi (Poitiers’ sakslasest diagonaalründaja Jochen Schöps – M. R.)
välja ja teed füüsiliselt nõrgemate nurgaründajate vastu korraliku bloki. Tõenäosus sedasi punkti saada on kindlasti suurem. Kui mängid lihtsa palli kaarega liberole, siis ilmselt punkti ei saa.”

„Kõva võitlus kaitses on kindlasti võtmesõna,” jätkas Juhkami mõttekäiku. „Marc Zopie ei ole parim blokeerija ja tema vastu võib näiteks julgelt tempot mängida. Siiski: Zopie pole kõige parem blokeerija, aga Rennesi vastu pani eelmisel aastal koguni 12 blokki. Selge on see, et Menelaos Kokkinakis on meeskonnas vastuvõtu jaoks, rünnakul kannavad raskust Schöps ja Markost pärit nurgamees Zouheir El Graoui. Mõlemad tempod on hea rünnakuga, nii et lihtne olema ei saa.”

Juhkami nägi ka ühte nüanssi, mis võiks rääkida Saaremaa kasuks. „Vaevalt, et Poitiersi meeskond Saaremaaga mängu eel hakkab väga Mikasa palliga trenni tegema, seetõttu võiks planeeriv serv neile teatud raskusi valmistada. Erinevate firmade pallide lend on väheke erinev ja nõuab harjumist. Kui nad jala veidi sirgu lasevad, siis see võiks olla viis, kuidas neile probleeme valmistada,” arutles Juhkami.