Prantsusmaa meistriliiga neljandas voorus kahe võidu kõrvale teise kaotuse saanud Poitiersi Stade Poitevin jäi võõral väljakul 1:3 (-23, -14, 23, -22) alla AS Cannes meeskonnale. Andri Aganits seekord Poitiersi esinduse ridades silma ei paistnud, lüües neljast tõstest punktiks pooled ja lisades ühe serviässa. Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley sõitis külla Sten Esna kunagisele tööandjale Narbonne Volleyle ja teenis võõrsil olulise 3:1 (19, -19, 18, 21) võidu. Peatreeneri otsusega sisuliselt puhkepäeva saanud Kreek käis väljakul vaid teises geimis.

Kaheksa punkti kogunud Pariisi esindus tõusis turniiritabelis teiseks, Poitiers on seitsme punktiga neljas-viies, kirjutab volley.ee.

Naiste kõrgliigas teenisid hooaja esimese võidu Terville Florange ja Polina Bratuhhina-Pitou, kes mängisid kodupubliku silme all 3:0 (19, 20, 19) üle Istresi naiskonna. Taaskord oli koduklubi suurim punktitooja Bratuhhina-Pitou, kelle arvele märgiti üleplatsimängijana 17 punkti. Eestlanna kasuteguriks kujunes +9. Esimesed punktid saavutanud Terville esindus tõusis kaheteistkümne naiskonna konkurentsis kümnendaks.

Prantsusmaa esiliiga kolmandas voorus pidi esimese kaotuse vastu võtma Martti Juhkami ja Kert Toobali koduklubi Rennes Volley. Kahes esimeses mängus võidu teeninud Rennes jäi tasavägise heitluse järel võõral väljakul 2:3 (-21, 25, -22, 16, -12) alla kaotuseta jätkavale Nice esindusele. Kaotajate resultatiivseimaks kerkinud Juhkami kogus 21 punkti, realiseerides 46-st tõstest punktiks 19 (41%) ning lisades ühe bloki- ja ühe pallingupunkti. Samuti kogu kohtumise kaasa teinud Toobal panustas tulemusse kolme rünnaku (75%), kolme bloki ja ühe serviässaga.

Juhkami tõi kaotuse peapõhjusena välja meeskonna omavigade arvu: "Võõrsilmängud on alati keerulised ja eriti Prantsusmaal. Vastased mängisid hästi ja kogu kohtumine oli väga tasavägine, mis oleks võinud lõppeda ka vastaste 0:3 kaotusega või meie võiduga. Teises geimis tulime välja 22:24 kaotusseisust ja viigistasime vastasseisu 1:1-le. Lihtsates olukordades tegime paraku liiga palju vigu ja seetõttu tuli ka kaotus."

"Esimesed kaks geimi mängisin nurgaründajana, aga Arvydas Miseikise kerge jalavigastuse järel liikusin diagonaalründajaks. Keerulises olukorras oleme sellel hooajal näidanud kõva võitlejahinge ja kaotusseisudest välja roninud. Viiendas geimis tulime samuti 8:10 seisust välja ja oli võimalus 12:10 juhtima minna, aga paraku seekord veel ei õnnestunud," lõpetas eestlane.

Nii Rennes kui Nice on kolmest voorust parimatena kogunud seitse silma.