"Ei plaaninud kirjutada ega arvata midagi valitsuse käitumisest seoses võrkpalli MM valikturniiri korraldamisega, aga kuna peaminister Ratas ütles täna Riigikogu infotunnis, et valitsus oleks ikka toetanud, siis ei saa vaiki olla," alustas reformierakondlane postitust.

"Toetuse taotlust arutati ministrite mitteformaalsel kohtumisel esmaspäeva õhtul. Võrkpalliliidu poolt oli teavitatud valitsusliikmeid, et Euroopa Võrkpalliliit CEV lükkas Eesti alaliidu palvel korraldusõiguse loosimise edasi ja hiliseim aeg taotluse kinnitamiseks oli teisipäeva hommikul 9.00. Eesti alaliidul ei olnudki vaja valitsuse ametlikku otsust teisipäeva hommikuks, oli vaja põhimõttelist aktsepti," lisas võrkpalli liidu president.

Siis sai Pevkur enne südaööd infot, et ühel valitsuserakonnal oli lisatingimus toetuse eraldamiseks. Tema sõnul ei olnud tingimus kuidagi seotud aga võrkpalliliiduga, vaid oli puhtalt poliitiline. "Spordi ja spordiga mitteseotud poliitika sidumine ei olnud kuidagi aktsepteeritav," kirjutas Pevkur

Loe, täispikka Pevkuri postitust Facebook'i siit: