Kuna tegemist oli treeningkohtumisega ja eelnev periood on olnud viimase piiri peal kurnav, ei kasutanud Eesti koondis põhimehi. Kahes võidumängus stabiilselt esinenud Keith Pupart sai puhkepäeva, Kert Toobal, Rait Rikberg ja Andri Aganits osalesid esimeses ning Ardo Kreek ja Oliver Venno kahes esimeses geimis.

Kaotused olid Belgia eneseuhkust riivanud ja nad alustasid vihasemalt. Meie jäime vastuvõtul hätta, vastased said pallingud aga kenasti kätte. Esimene geim Belgiale 25:20 ja teine 25:16. Eesti teine koosseis, nö Schenkeri liiga, suutis vihase võitlusega mängu siiski tasakaalustada. Kolmanda geimi võitis Eesti 25:19 ja neljanda 26:24. Haaravas viiendas vaatuses oli eestlastel kasutada üks matšpall, kuid belglased said siiski viimaks oma tahtmise, võites geimi 17:15 ja mängu 3:2.

Eesti suuremad punktitoojad: Robert Täht 21 (kasutegur +13; rünnak 65%; 3 ässa), Renee Teppan 15 (+9), Martti Juhkami 9 (-2; 28%), Venno 9 (+5; 56%), Timo Tammemaa 8 (+2), Andres Toobal 6 (3 blokki, 2 ässa).

Teppanil oli hingel kohtumise viimane punkt - tema hanitus maandus võrgus. "Sellist viga pole ma matšpallil kunagi teinud," vangutas Belgias häid etteasteid teinud diagonaalründaja pead. "Kindlasti õnnestus vastaste mäng täna paremini. Me võibolla polnud kohtumiseks nii hästi valmis nagu eelmistel päevadel. Alates kolmandast geimist muutus mängupilt."

Belgia koondise ülikogenud 38aastane sidemängija Frank Depestele tõdes, et kangesti taheti võitu: "Vajasime seda. Kõik eelmised tasavägised geimid kuulusid Eestile, natuke hakkas juba enesekindlus kaduma. Kõigil kolmel päeva ei suutnud me näidata oma õiget taset, suudame juurde panna. Kuid Eesti on kindlasti ka tugev vastane."

Eesti koondist juhendas seekord abitreener Rainer Vassiljev, sest peatreener Gheorghe Certu pidi avageimi järel kiirustama lennukile. Rumeenlane otsustas maruraske treeningperioodi – ta juhendas Poolas kolm nädalat paralleelselt Eesti koondist ja koduklubi Lubini Cuprumit, viibides saalis 8-9 tundi! – lõpuks aastase pausi järel mõneks päevaks isakodusse Constantase põigata. Muide, Vassiljevile polnud see esimene kord Eesti koondist juhtida. Ta tegutses peatreenerina ka Poolas, kui Eesti koondis võitis Cuprumit. Toona istus mõlema meeskonna pealik Cretu publikus.

"Teises geimis tehti meile serviga ära, hea, et saime seejärel uue rotatsiooniga asja käima ja suutsime enda mängu leida," jäi Vassiljev võitluslikkusega rahule. "Kõik, kes lõpus platsil olid, nautisid mängu ja võitlesid."

Koondis naaseb täna Eestisse, ees ootab kolm vaba päeva, neljapäeval jätkub EM-finaalturniiriks valmistumine Rakveres.