Avavoorus kindlalt 0:3 Selver Tallinnale alla jäänud Kesk-Eesti meeskond oli väga lähedal Pärnult vähemalt ühe punkti röövimisele, ent kolmandas geimis jäi eduks vormistamata 23:20 eduseis, kirjutab volley.ee. Pärnu 5:0 lõpuspurt tõi neile geimivõidu ja neljandas väsimusega võidelnud Järvamaa pallurid enam nii kõva vastupanu osutada ei suutnud.

Kohtumine kulges aga ka kolmanda geimi lõpu kõrval tõusude-mõõnadega. Avageimis pidevalt paaripunktilist edu hoidnud Järvamaa lasi lõpus Pärnu lähedale ning ei suutnud esmalt realiseerida nelja geimpalli. Pärnu võimalus 27:26 eduseisul läks samuti luhta ja kuigi valitsev ühisliiga meister suutis veel ühe geimpalli päästa, olid just nende kaks järjestikust eksimust need, mis Järvamaale geimivõidu andsid.

Teises spurtis Pärnu kohe ette ja juhtis juba 12:6 ning kuigi Järvamaa hakkas vaikselt lähemale jõudma, tundus, et Pärnu hoiab ohje siiski kindlalt enda käes. Tablool särasidki nende 24:21 edunumbrid, ent blokki ja auti lennanud rünnak, Linas Petraviciuse edukas vastus ja järsku oligi matši seis tasa. Edukad rünnakud Aleksandrs Kudrjašovsilt (pildil) ja Sander Rätsepalt tõid geimi siiski 26:24 Pärnule.

Matši statistikast vaadates on näha üsnagi võrdseid numbreid, kui välja jätta Järvamaa koguni kaheksa ja Pärnu vaid üks tehniline viga. Servieksimusi kogunes Pärnul küll kuue võrra enam, ent samas lõid nad ka neli enamässa. Kohtumise edukaim oli Järvamaa leedulasest leegionär Petravicius 24 punktiga, Virko Vantsi lisas 16. Harvanähtav on aga Järvamaa nurgaründaja Villu Vahteri efektiivsusnäitaja lahtrist vastu vaatav -13!

Pärnu sidemängija Markkus Keel andis ründajatele ülimalt võrdselt tööd: Rätsep ja Taavet Leppik said 31 ja Kudrjašovs 30 tõstet. Punkte tõi trio 13, 14, 14, lisaks 14 punkti ka keskblokeerijalt Toms Švansilt, kelle efektiivsusnäitaja +10 oli võitjate parim.

Tänane matš jäi küll nii Pärnule kui Järvamaale alanud nädalalõpul ainsaks, ent tosin tulist vastasseisu on Credit24 Meistriliigas laupäeval ja pühapäeval veel ees.