22-aastane Saar mängis neli eelmist hooaega Rakveres. Saarlane kerkis tänavusel Balti liiga finaalturniiril Urmas Tali meeskonna üheks võtmemängijaks, tüürides klubi tiitlivõiduni.

Avo Keele meeskonnaga liitub ka 23-aastane leedulane Robert Juchnevic, kes kandis tänavu Vilniuse Flamingo Volleys põhiraskust. 192-sentimeetrine mängumees kuulus Balti liiga statistikas esikümnesse nii punktide kui efektiivsusnäitajaga.

Nurgaründajate positsioon on Pärnul nüüd kenasti kaetud, sest lisaks Saarele ja Juchnevicile on leping sõlmitud ka Taavet Leppikuga, kes kuulus meeskonda ka eelmistel hooaegadel.

"Leppik soovis küll siirduda Prantsusmaa esiliigasse, kuid meil on temaga kehtiv kolmeaastane leping. Prantslastega läbirääkimisteni me ei jõudnud," sõnas Pärnu klubi mänedžer Reio Tilk.

Ka temporündajate osakond on Pärnul kenasti kaetud: jätkavad nii Harri Palmar, Tamar Nassar kui lätlane Toms Švans. Ka Eesti koondise sidemängija Markkus Keelega allkirjastati hiljuti lepingupikendus. Edgar Järvekülg kaalub karjääri lõpetamist ning taolise otsuse korral jätkaks meeskonna põhiliberona Silver Maar.

Pärnakatel puudub seega veel vaid korralik diagonaalründaja. Hindrek Pulk teatas mitu nädalat tagasi klubist lahkumisest ning Kanadas üles kasvanud Sander Rätsep pole veel otsustanud, mida edasi teeb.

"Sanderile tegi üks Kanadas tegutsev Eesti ettevõte tööpakkumise ning kui ta selle vastu võtab, teeb ta võrkpalliga lõpparve. Oleme kokku leppinud, et suhtleme temaga enne jaanipäeva, mil olukord peaks selgem olema," selgitas Tilk.

Meeskonnast on lisaks Pulgale kindlasti lahkunud ka lätlased Aleksandrs Kudrjašovs ja Edvarts Buivids. Viimane neist jõudis seejuures nädala alguses lepinguni Saksamaa kolmanda klubi Düreniga.