“Tunneme pärnakatena suurt heameelt ja uhkust, et Pärnul on au ja võimalus võõrustada väga kõrgetasemelist rahvusvahelist spordisündmust,” ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. „Rannavõrkpall on üks meie „kaubamärke“, mis läbi nimetatud suurvõistluse Pärnus annab muuhulgas võimaluse meie linna parimal moel turundada. Tänasel kohtumisel arutasime linna-poolset võimalikku panust nii linnale kuuluvate baaside kasutuse, ühistranspordi korralduse kui ka rahalise abi osas,” täpsustas linnapea.

Eesti Võrkpalli Liidu peasekretäri Tarvi Pürni sõnul möödus kohtumine igati töises ja positiivses õhkkonnas. "EVFi delegatsioon osaleb tänavu Portugalis Portos toimuval üliõpilaste MM-l, kus algab meie töö kahe aasta pärast toimuva ürituse ning selle läbiviimispaiga propageerimiseks,” rääkis Pürn.

Tegemist on ajaloos teise Eestis läbiviidava üliõpilaste MMiga, 2008. aastal kogunesid Eestis maailma parimad tudengisportlased orienteerumises. Samast aastast on eestlastel ette näidata ka senised parimad üliõpilaste rannavõrkpalli tulemused, kui MMi kaksikvõidu eest hoolitsesid Mari-Liis Graumann – Natalja Bratuhhina ja Kadri Puri – Polina Bratuhhina.

Mastaapse võistluse ülekanded jõuavad korraldajate ja Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Föderatsiooni (FISU) koostöös telepidiga Eurospordi kanalile. Võistlus toob Pärnusse hulgaliselt sportlasi ja fänne erinevatest riikidest üle maailma.

Kolme organisatsiooni esindajate kohtumisel osalesid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja abilinnapea Jane Mets, EVFi juhatuse liige Henn Vallimäe ja peasekretär Tarvi Pürn ning EASLi president Ants Veetõusme.

Tänavune üliõpilaste rannavõrkpalli MM toimub 23.-27. juulil Portugalis, Portos. Eestit esindavad üks mees- ja üks naispaar, registreerimine on avatud kuni 15. maini.