Kohtumise eel peeti soosikuks Küprose liiga liidrit. Kodusaalis dikteerisidki nad esimest geimi. Ja ehkki Pärnu jõudis seal geimpallini, kuulus 28:26 võit Paphosele. Treener Avo Keele hoolealused ei lasknud end valusast kaotusest rivist välja lüüa ja võitsid järgmised geimid 25:22, 25:21 ja 25:17. Viimases geimis eestlased juba lustisid.

Väga hästi sekkus täna vahetusest leedulane Robert Juchnevic, kes vahetas välja Edvinas Vaškelise. Juhnevic tõi 14 punkti (+11; rünnak 57%). Pärnu resultatiivseim oli Taavet Leppik 16 punktiga (+8; 43%), Kevin Saar lisas 12 silma (+5; 46%) ja Karel Palmar 9 punkti (+9; 75%; 2 blokki). Paphose diagonaalründaja Anastasios-Stamatios Aspiotis skooris 17 punkti. STATISTIKA

3:1 võit andis Pärnule 3 punkti. Kordusmäng toimub 20. detsembril Pärnu spordihallis, edasipääsuks piisab ka 2:3 kaotusest. 1:3 ja 0:3 kaotuse korral peetakse kuldne geim. Selle paari võitjat ootab järgmises ringis kas Menen (Belgia) või Schönenwerd (Šveits). Esimeses mängib libero Rait Rikberg, teise Kristo Kollo ja treeneriks on seal Rainer Vassiljev.

ENNE MÄNGU

Pärnu vastaseks on Küprose klubi Pafose Pafiakos, kohtumine peetakse võõrsil algusega kell 20.00. Mängust on võimalik näha ka otsepilti.

Credit24 Meistriliigas hoiab Pärnu hetkel Saaremaa järel teist kohta. Pärnu on varasemalt eurosarjades tihe osaleja olnud, viimati tehti Euroopas kaasa hooajal 2015/2016, kui CEV Cupil kaotati Kreeka klubile Piraeuse Olympiakos ja langeti Challenge Cupile. Seal kaotati kaheksandikfinaalis kuldse geimiga lõppenud kohtumine Belgia klubile Meneni Prefaxis (kus hetkel pallimas Rait Rikberg).

Küprose klubi on kohalikus liigas hetkel liidrikohal. Tegu on kolmekordse riigi meistriga, kes viimati krooniti tšempioniks aastal 2006. Eelmisel hooajal teeniti hõbe. Eurosarjades on osaletud varasemalt pikki aastaid, ent suurt edu pole saavutatud. Möödunud hooajal saadi Challenge Cupil 17. koht.

Pafiakose ridades on lisaks kohalikele meestele mitu korralikul tasemel leegionäri nagu serblasest ja brasiillasest nurgaründajad Ivan Todorovic ja Evendro Dias De Souza.

Kordusmäng peetakse Pärnus 20. detsembril kell 19.00.