Pärnu võrkpalliklubi on ilma jäänud mitmest mängijast. Temporündaja Timo Tammemaa esindab algaval hooajal Prantsusmaa meistriliigas Toulouse’i, sidemängija Martti Keel on sõlminud lepingu Pielavesi Sampoga, Jaanus Nõmmsalu lõpetas sporditee. Asendajaid hangitud ei ole ja nüüd tundub, et lisaks ei jätka Pärnus ka nurgaründaja Kardo Kõresaar.

„Ükski asi pole sada protsenti kindel, aga väga tõenäoline on, et lõpetan mängimise ära. Võrkpalliga jätkamine on viimane variant,“ tunnistas 29-aastane Kõresaar. Põhjuseid on mitu. Lõppenud hooajal spordiga paralleelselt massööritööd teinud mees tundis, et kahte asja korraga hästi teha on keeruline. „Mul ei tulnud midagi välja ja tundsin, et vedasin meeskonda alt,“ sõnas Kõresaar.

Teisalt on ta juba aastaid pidanud kaugsuhet kallimaga, kelleks on juba mitu hooaega piiri taga võrkpalli mängiv Anu Ennok. Naine jätkab ka järgmisel hooajal Šveitsis Pfeffingeni Sm'Aeschi klubis ja tänu temale võib Kõresaarel tekkida võimalus saada ühte sealsesse kliinikusse tööle ja ka praktikale. „Šveitsi variant on täitsa lahtine,“ sõnas Kõresaar, kes möönis, et kaugsuhe pole noortele inimestele kerge. „See ei ole lihtne olnud. Sel hooajal uputasin end töösse ja sporti, et mitte sellele mõelda. Kui saaksin Šveitsi minna, siis see oleks samm edasi. Kaua ikka lolli mängida.“

Kuigi Pärnu klubi juhid kinnitasid, et nad oleksid kogenud nurgaründaja jätkamisest huvitatud, pole Kõresaare sõnul talle enam meeskonnas hästi kohtagi: „Pärnu teeb noorenduskuuri. Tundub, et mul mängijana seal kohta ei oleks. Kaks noort võetakse, lisaks on nurgas Taavet Leppik, Andrus Raadik ja lätlane Aleksanders Avdejevs. Oleksin kuues, läheks paljuks. Saan ka klubist aru: majanduslikult tuleb koomale tõmmata ja soov on kaasata noori.“

26 korda Eesti koondist esindanud ja omal ajal kaks hooaega Itaalia esiliigas pallinud Kõresaare karjäär võinuks olla säravam, kuid ta sporditeed on varjutanud loendamatud vigastused ja tervisehäired. Uues ametis tulevad traumad aga isegi kasuks. „Hea on nüüd rakendada enda kogemusi. Ma olen vist iga üksiku lihase ära tõmmanud,“ viskas Kõresaar nalja ja tõestas, et huumorisoon funktsioneerib tal kõikide tagasilöökide kiuste perfektselt.