Veerandfinaalis sai Järvamaa kuldse geimiga jagu TTÜ-st, Pärnu oli vastamisi esiliiga valitseva meistri TTÜ/Kiiliga. Kahe kohtumise peale loovutasid karikakaitsjad vastastele ühe geimi.

Pärnu ja Järvamaa on sel hooajal juba korra kohtunud, kui oktoobri lõpus mindi vastamisi Credit24 Meistriliigas. Tasavägine ja kaks tundi väldanud matš lõppes suvepealinna meeskonna 3:1 (28:30, 26:24, 25:23, 25:18) võiduga. Seejuures oli Järvamaa võistkond ülimalt lähedal ka vähemalt punkti napsamisele, ent kolmandas geimis jäi vormistamata 23:20 eduseis.

Möödunud nädalavahetusel kohtusid mõlemad võistkonnad Lätis Poliurs/Ozolnieki ja RTU/Robežsardzega. Pärnu naases lõunanaabrite juurest kahe võiduga, Järvamaa alistas Riia meeskonna. „Järvamaa VK selle hooaja mängud on olnud põnevad ning näidanud ka meeskonna sisu. Tänane vastasseis Pärnuga on igaljuhul meile pidupäev. Särgid triigitud ja püksid viigitud,” sõnas Kesk-Eesti võistkonna juhendaja Laimons Raudsepp muhedalt.

„Lätis oli meil positiivne nädalvahetus ja loodame seda kodusaalis jätkata. Kindel eesmärk on Järvamaa alistada ja finaali jõuda. Pärnu fännid, tulge saali, publiku toetust vahame kõvasti,” rääkis suvepealinna peatreener Avo Keel.

Duellis ei saa kõik selgeks siiski tänase mänguga, sest edasipääseja selgub kahe kohtumise summas. Kui mõlemad klubid võidavad ühe mängu, vaadatakse punktide arvu. Nagu ikka 3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti. Kui kahe mängu järel on punktide arv võrdne, selgitab edasipääseja kuldne geim.

Tänane kohtumine Pärnus algab kell 19.